Basketballers Epeios Zuidlaren slaan dubbelslag


Basketballers Epeios Zuidlaren slaan dubbelslag

20 sept. ’14 Zuidlaren – In het eerste competitieweekend voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben beide teams de volle winst gepakt. De jongens onder 16 wonnen van Assen en het herenteam won de derby van Eelde. Met de eerste punten op zak kan men van een goede start zeker spreken.
De jongens tot 16 jaar begonnen afgelopen zaterdag het seizoen met een uitwedstrijd in Assen tegen de plaatselijke vereniging genaamd Assist. De jongens hoefden vooraf niet gemotiveerd te worden door coaching duo Kars Denkema en Stefan Tissingh, want ze stonden te springen om te mogen beginnen. Dat betaalde zich in het eerste kwart uit met een mooie 11-16 voorsprong. In het tweede kwart wilde het niet lukken om weg te lopen bij de Assenaren, de scores vielen om en om en dat was eigenlijk helemaal niet nodig. De Zuidlaarders waren beter, maar het lukte niet dit in de score uit te drukken. Bij rust stond het 23-28. Ook in het derde en vierde kwart bleef het spel heen en weer golven over het veld. Uiteindelijk werd er dik verdiend gewonnen met 51-57. Een magere afspiegeling van het krachtverschil. Met zo nu en dan prachtige aanvallen en veel inzet konden de coaches desalniettemin heel tevreden zijn over de prestaties van het team.

Het herenteam had afgelopen zaterdag ook de eerste wedstrijd, tegen Excercitia’73 uit Eelde. De heren zijn dit seizoen voor het eerst actief op het heren-senioren niveau nadat ze vorig jaar nog uitkwamen in de onder 22 leeftijdsklasse. Met twee nieuwe spelers die plaatsen innamen van twee vertrokken spelers bestaat het team nu weer geheel uit echte Zuidlaarders. De start van de wedstrijd was stroef, er werd weinig gescoord aan beide kanten en met een uitslag van 6-11 is duidelijk dat het niet een fantastisch kwart was. Het tweede kwart was van het zelfde laken een pak, zo werd de ruststand bepaald op 18-20.

In het derde kwart kwam het team van Zuidlaarder coach Peter Apol echter helemaal los. Opeens begonnen de nieuwe aanvalstactieken zich uit te betalen in prachtige aanvallen met bijbehorende scores. Eelde wist niet waar het het moest zoeken en gingen hopeloos de boot in tegen de ontketende Zuidlaarders. Met een kwartuitslag van 6-24 werd de stand na drie kwarten op 24-44 bepaald. In het vierde kwart lieten de Zuidlaarders het wat meer op zijn beloop en werden een paar nieuwe dingen geprobeerd, niet alles werkte even goed en ook Eelde kon zich nu beter weren. Uiteindelijk betekende de 32-60 eindstand een dikverdiende overwinning voor BV Zuidlaren Trojans.

Komende zaterdag op 27 september hebben de onder 16 een weekendje vrij en ontvangen de heren thuis om 09:00 ’s ochtend Typhoons uit Hoogezand. Verder op het programma van de basketbal vereniging; op 8 november het jubileumfeest voor alle oud-leden.