Topweekend voor basketballers BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren


Topweekend voor basketballers BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren

11 oktober 2014 Zuidlaren – De basketballers van basketbal vereniging Zuidlaren hebben een uitstekend weekend achter de rug. De jongens tot 16 jaar wonnen van tegenstander Bedum en het herenteam won van Celeritas Donar uit Groningen. Beide teams wonnen met ruime cijfers.

FOTO-5

JU16 – Bedum Blues – klik op de foto voor meer foto’s

FOTO-98

HS1 – Celeritas Donar HS4 – klik op de foto voor meer foto’s

 


De JU16 trapten zaterdagochtend om 09:00 af met hun wedstrijd tegen Bedum Blues uit Bedum. De jongens van Epeios waren nog ongeslagen en waren vastbesloten deze status te behouden tegen middenklasser Bedum. En ondanks dat, was de start van de wedstrijd erg zwak. Tot groot ongenoegen van de Zuidlaarder coaches Denkema en Tissingh wist Bedum het eerste kwart winnend af te sluiten met een 11-12 voorsprong.

Gelukkig werd dit in het tweede kwart ruimschoots hersteld, als een bulldozer begonnen de Zuidlaarders plotseling over Bedum heen te walsen. De scores vielen plots allemaal, de schutters van Epeios waren los en dit resulteerde in een 20-6 kwart uitslag. Dit beeld werd in het derde en vierde kwart voortgezet waardoor na 40 minuten zuivere speeltijd 32-66 als eindstand kon worden genoteerd. Halverwege het derde kwart had Bedum het eigenlijk al opgegeven, ze wisten dat de rapen gaar waren.
Terwijl de U16 hun overwinning in de kleedkamer vierden begonnen de heren van Epeios aan hun wedstrijd tegen Celeritas Donar uit Groningen. De vorige wedstrijd thuis tegen Typhoons was verloren gegaan en dat wilde men in deze wedstrijd niet nogmaals laten gebeuren. Een uitermate felle verdediging werd op het veld tentoongesteld, over het hele veld stond Donar onder zware druk. Het resulteerde in vele balovernamen maar ook in veel fouten daar de scheidsrechters zeer strikt floten. Na een goed eerste kwart (20-9) werd in het tweede kwart de focus wat verloren en wist Donar wat dichterbij te komen (11-14) wat de ruststand op 31-23 bracht.

Na rust was de beer echter los bij het Zuidlaarder team van coach Apol, aanvallen liepen soepel en in de verdediging stond men zijn mannetje. Bij een van de balovernames wilden de Zuidlaarders een snelle uitbraak forceren door met een lange bal de snel vooruitgelopen center te bereiken. Echter was de pass zodanig uit de richting dat die in plaats van naar de beoogde speler richting bord zeilde. En u raadt het al, hij ging erin! Een totaal onbedoelde score van eigen helft, maar wat was hij mooi! Een luid applaus en gejoel in de sporthal voor deze sensationele score. Kwart drie werd overtuigend gewonnen met 18-6 en in het vierde kwart werd de wedstrijd uitgespeeld. Zo werd de eindstand op een dikverdiende 63-40 overwinning voor de Zuidlaarders bepaald.

Volgende week zijn er geen wedstrijden in verband met de herfstvakantie maar de week daarna ontvangen zowel de U16 als het herenteam een team van BV Millwings uit Winschoten. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om de ingezette lijn te kunnen voortzetten.