BV Zuidlaren Trojans U16 verliest, heren winnen wel


BV Zuidlaren Trojans U16 verliest, heren winnen wel

24 januari 2015 ZUIDLAREN – Beide teams van BV Zuidlaren Trojans moesten dit weekend naar Winschoten voor hun wedstrijden. Jeugdteam U16 kon bij winst een grote klap uitdelen in de strijd om het kampioenschap maar ging jammerlijk ten onder. De heren wisten met ruime cijfers wel hun partij tegen BV Millwings uit Winschoten te winnen.

FOTO-51

Klik op de foto’s voor meer foto’s


De jongens tot 16 jaar (U16) van de Zuidlaarder basketballvereniging hadden zaterdagochtend de kans om uit te lopen in de race om de eerste plaats. Dan moest echter wel gewonnen worden van mede-koploper Millwings. En dat zat er niet in die zaterdagochtend. Vanaf de eerste minuut waren de jongens uit Winschoten scherper en doeltreffender. De goede voorbereiding en tactieken kwamen niet uit de verf en zo stond het na tien minuten spelen 14-4. In het tweede en derde kwart wisten de Zuidlaarders zich enigszins te herstellen en terug te komen tot 26-24. Maar de alles of niets aanpak in het vierde kwart pakte niet goed uit en zo werd het ‘niets’. De wedstrijd ging terecht verloren tegen de sterke jongens uit Winschoten met 43-32.

Later die middag moesten ook de heren van Epeios naar Winschoten. Het herenteam van BV Millwings staat stijf onderaan en de Zuidlaarder heren op een keurige vierde plaats, op papier dus een makkelijke overwinning. En in de praktijk was dat niet anders. Na de eerste tien minuten spelen stond het al 2-21 en bij rust 14-39. In het derde en vierde kwart was het wedstrijdbeeld niet anders, de Zuidlaarders waren fel en scoorden erop los. Nieuwe tactieken werden geprobeerd en ondertussen werd er hard gewerkt om het doelsaldo op te krikken. Een goed doelsaldo kan later in de competitie het verschil maken tussen een derde en een vierde plaats en met een 31-94 einduitslag is dat doelsaldo nu goed verhoogd.