Geen punten voor basketballers Epeios


Geen punten voor basketballers Epeios

14 februari ZUIDLAREN – Afgelopen weekend gingen de teams van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren ‘on the road’. Het jeugdteam U14 ging naar Groningen om te spelen tegen BVG en het herenteam vertrok ’s avonds naar Musselkanaal voor een wedstrijd tegen MSK. Beide teams moesten de punten achterlaten bij het thuisteam en keerden met lege handen terug.

De jongens tot 14 jaar uit het U14 team treffen het tot nu toe niet echt in de competitie. Sinds januari dit jaar spelen zij competitie maar tot nu toe is de planning zodanig dat ze eerst tegen alle teams uit de bovenste regionen van de competitie spelen. Deze zaterdag stond BVG uit Groningen, de nummer 4, als tegenstander op het programma. De stuk ervarener Groningers kwamen sterk uit de startblokken en wisten de Zuidlaarders te beletten om te scoren. Via vrije worpen wist Epeios alsnog op het scorebord te komen en eindigde het eerste kwart in 11-2. Het tweede kwart gaf een heel ander spelbeeld. De Zuidlaarders wisten nu wel vaker de basket te vinden maar helaas werd er nog wel veel gemist. Zo kwam de ruststand op 23-10.

Na rust wisten de Zuidlaarder jongens door hard te werken in de verdediging de aanval van Groningen knap te ontregelen. Waar de Groningers grote moeite hadden om te scoren wisten de Zuidlaarders nu wel hun scores te pakken. Met het meegereisde publiek op de banken kwam Epeios terug tot 28-21. Een stunt leek in de maak. Maar in het laatste kwart werd de comeback van Zuidlaren sterk gecounterd door BVG. Door hun twee topspelers er constant in te laten wisten ze toch weer weg te lopen tot een 44-29 eindstand.

Het herenteam van Epeios zou die avond naar Musselkanaal afreizen. Sterk uitgedund wegens rondgaande ziektes gingen de Zuidlaarders met 6 man die kant op. In een eerdere ontmoeting waren de Musselkanaalders te sterk gebleken en nu Epeios maar zes spelers kon opstellen leek het een onmogelijke opgave te gaan worden. Maar niets was minder waar. In een aantrekkelijke maar ruwe wedstrijd wist Epeios het MSK ontzettend moeilijk te maken.

Na een 18-15 tussenstand werd het bij rust 38-34. Het was jammer dat de driepunters niet wilden vallen voor de Zuidlaarders want dan was de kleine achterstand die steeds op het bord stond snel omgekeerd tot een voorsprong. Nu bleef de kleine voorsprong van MSK gehandhaafd en werd de wedstrijd met 64-58 afgefloten. Hoewel er werd verloren gingen de Zuidlaarders tevreden weer huiswaarts. Het vertoonde spel was goed en er was hard gewerkt. Met een volledig team, zo was het gevoel, hadden ze hier zeker gewonnen.