Epeios jongens U20 winnen op het nippertje


Epeios jongens U20 winnen op het nippertje

19 november Zuidlaren – De basketballers van het jongens tot 20 jaar team (U20) wonnen deze zaterdag nipt hun wedstrijd van de bezoekende Green Lions uit Harlingen. In het laatste kwart pakten de bezoekers elke kans aan om de Zuidlaarders nog in te halen maar het lukte op het nippertje om de inhaalrace af te slaan. Uitslag 49-46.

20161119-bv-epeios-vs-green-lions

De gehele eerste helft bleken de teams ontzettend aan elkaar gewaagd. Na het eerste kwart stond het 9-13 en bij rust stond er 27-25 op de borden. Beide teams waren onnauwkeurig in het afronden van hun kansen en bij Epeios moet gezegd worden dat center Matthijs Uildriks werkelijk een fenomenale wedstrijd speelde. Menig bal wist hij veilig te stellen wat tot een nieuwe aanval kon leiden. Daarmee niks afdoende aan het spel en de inzet van de andere mannen die ook zeker hun rol speelden want reboundend hadden de Zuidlaarders een duidelijk overwicht in de gehele wedstrijd.

hu20-greenlionsNa rust leek Epeios het pleit te beslechten in Zuidlaarders voordeel. Via een 11-4 kwartuitslag werd de voorsprong na drie periodes uitgebouwd tot een 38-29 voorsprong. Echter waren de jongens van Green Lions geenszins van plan op te geven. Na vier minuten spelen in het laatste kwart waren ze dichterbij gekomen tot 44-39. Epeios maakte in deze fase een paar cruciale fouten, tegenstanders die plots volledig vrij liepen of ballen uit waar dit totaal niet nodig was. Maar twee scores en een belangrijke vrije worp brachten dan toch de welverdiende winst voor de jongens van Epeios. De 49-46 uitslag geeft een goed beeld van hoe spannend de wedstrijd was. Juist het pakken van die afvallende ballen in zowel aanval als verdediging, dat bracht de Zuidlaarders de winst hoewel het goed opgekomen luidruchtige publiek ook zeker zijn bijdrage gehad.