Gelegenheidsteam BV Zuidlaren Trojans veegt BVG van het veld

28 januari ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hadden vanwege personele problemen een samengeraapt team opgesteld voor de wedstrijd tegen BVG uit Groningen. Deze nieuwe mix van spelers bleek desalniettemin veel te sterk voor laagvlieger BVG: uitslag 75-35.

(Klik op de foto voor meer foto’s)

Vanuit het herenteam zelf waren vaste waarden Paul Spanjer, Peter Apol, Thomas Weening en Stefan Tissingh aanwezig. Syar Hofstede was ook present alleen had hij een blessure aan de voet opgelopen toen een rolcontainer eerder die week op zijn hiel botste. Deze vier en een halve spelers van het eerst van Epeios aangevuld met Lloyd Scholma en Matthijs Uildriks van het U20 jeugdteam en Gerard Datema van het recreantenteam mochten aantreden tegen BVG uit Groningen.

Al in het eerste kwart was het krachtsverschil overduidelijk. De Zuidlaarders kwamen superscherp het veld op en wisten gelijk in de eerste aanval al de score te openen. In de daarop volgende minuten van het eerste kwart maakten de Zuidlaarders totaal gehakt van de Groningers. Toen bij 24-2 de eerste score viel voor de Groningers was de wedstrijd al verloren voor BVG. De twee Zuidlaarder centers waren oppermachtig dit kwart maar eigenlijk deze hele wedstrijd domineerden ze het spel met gezamenlijk 50 van de totaal 75 Zuidlaarder punten.

Begin tweede kwart was de tussenstand 28-6 en nog was de honger naar punten niet gestild. Ook de invalspelers deden dit kwart hun duit in het zakje want met totaal 20 punten van de invallers kan met recht gezegd worden dat ze een goede toevoeging waren. Na een wederom dik gewonnen kwart (15-6) was de stand bij rust dus 43-12.

In het derde kwart zakte het niveau van de wedstrijd als geheel tot een bedenkelijk niveau. Te veel fouten aan beide kanten, veel balverlies en vooral veel gemiste kansen. Epeios won het kwart nipt met 13-12 om daarmee met een 56-24 voorsprong het vierde bedrijf in te gaan.

In dat vierde kwart wist Epeios zich te herstellen en won wederom overtuigend met 19-11 om daarmee de 75-35 eindstand te bereiken. Met deze overwinning op zak verstevigd Epeios haar positie als nummer twee in de competitie. De volgende wedstrijd is zaterdag 4 februari in het Willem Alexander sportcentrum te Groningen, daar is studentenclub Groene Uilen vanaf 12:15 de gastheer.