BV Zuidlaren Trojans U20 kan het niet bolwerken tegen Bedum Blues


BV Zuidlaren Trojans U20 kan het niet bolwerken tegen Bedum Blues

28 januari ZUIDLAREN – Jeugdteam U20 van basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren was zaterdagochtend niet in staat te winnen van het sterkere Bedum Blues. De Bedumers waren gretiger en effectiever dan de Zuidlaarders die met name in de rebound hun meerdere moesten erkennen: uitslag 28-55.

(Klik op de foto voor meer foto’s)

Basketball is een sport waar slim spelen belangrijk is, dat gebeurde niet genoeg in het eerste kwart aan Zuidlaarder kant. Het lengteoverwicht werd niet voldoende uitgebuit en ook het teamspel, juist de kracht van het team, kwam niet uit de verf. Na het eerste bedrijf stond dan ook 4-14 op het bord.

Wat dat betreft was het tweede kwart echt beter. De verdediging stond veel beter na een aantal tactische veranderingen. Ook de communicatie met elkaar werd beter waardoor iedereen wist wat hij aan zijn teamgenoten had. Het was nog niet genoeg om het kwart te winnen (11-14) maar de verbetering was ingezet. Ruststand 15-28.

Na rust sloeg de paniek toe bij de bezoekers uit Bedum. Een aantal aanvallen op rij liep stuk op de verdediging van de Zuidlaarders en in de aanval kregen ze snel een aantal fouten aan hun broek. Het was jammer dat Epeios hier niet meer van wist te profiteren wan hoewel het kwart met 9-8 werd gewonnen is een inhaalslag van 1 punt natuurlijk niet genoeg.

In het vierde bedrijf was de koek op bij de thuisploeg. Het momentum kwam volledig bij de bezoekers te liggen die de wedstrijd beslisten met een sterk eindkwart van 4-19. Daarmee werd de eindstand op 28-55 bepaald. Zonde want hier had meer ingezeten!

De volgende wedstrijd voor BV Zuidlaren Trojans U20 is 4 februari, dan ontvangen ze BV Aquila uit Veendam om 09:00 in sporthal De Zwet.