Basketballers BV Zuidlaren Trojans hebben succesvol weekend


Basketballers BV Zuidlaren Trojans hebben succesvol weekend

GRONINGEN 12 december – Basketbalverening Epeios kende afgelopen zaterdag weer een uitstekend speelweekend met winst in alle drie de wedstrijden. Het herenteam speelde zaterdagmiddag de return tegen GSBV Moestasj in Groningen en won daar onverwacht simpel na een driepuntsbommenregen met 43-67. Ook de jeugdteams met spelers tot 14 en 18 jaar wonnen beide hun partijen in en tegen Bedum van de Bedum Blues.


In de eerste ontmoeting precies een week geleden tussen het herenteam van Epeios en de studenten van GSBV Moestasj uit Groningen bleken de Groningers een taaie tegenstander. De Zuidlaarders wonnen wel maar het ging moeizaam. In de returnwedstrijd afgelopen zaterdag stelden de mannen van Epeios echter orde op zaken door met 43-67 Moestasj van het veld te vegen.

In het Willem Alexander Sportcomplex in Groningen begonnen de Groningers nog sterk met een 8-0 voorsprong maar toen de Zuidlaarders het vizier eenmaal op scherp hadden was er geen houden meer aan. Maar liefst zes driepunters vlogen er achter mekaar door in. Wie dacht dat het daarmee afgelopen was had het mis want er volgden nog drie driepunters waardoor Epeios na 20 minuten spelen alleen aan driepunters al 27 punten op het scorebord had staan!

De rust bij een stand van 24-33 bracht even een moment om op adem te komen voor de Groningers maar in het derde kwart gingen de Zuidlaarders weer helemaal los. Ditmaal niet met driepunters maar met uitgespeelde aanvallen die simpel konden worden afgemaakt. Het ijzersterke derde kwart (6-19) en een kabbelend vierde kwart brachten de eindstand op 43-67.

Later die middag namen in Bedum de JU14 en JU18 het op tegen de Bedum Blues. De jongens van U14 hadden een uitstekende start met een 0-13 voorsprong na het eerste kwart. In de daaropvolgende kwarten lukt het echter niet verder uit te lopen waardoor na 40 minuten spelen er een 32-47 eindstand op de borden stond.

U18 had het in hun wedstrijd tegen de Bedum Blues onnodig lastig. De Zuidlaarders waren beter en sneller maar het lukte niet dit in de score uit te drukken. Na 21 punten voor te hebben gestaan lieten ze de Bedumers terugkomen met een 14-4 run tot de 47-58 eindstand. Alle drie de Zuidlaarder teams keerden uiteindelijk terug met de punten op zak en het roze wedstrijdformulier (voor de winnende partij) in de hand.