Basketballers BV Zuidlaren Trojans niet te stoppen


Basketballers BV Zuidlaren Trojans niet te stoppen

25 oktober 2014 Zuidlaren – De opmars van zowel het U16 team als het herenteam van BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren is dit seizoen vooralsnog niet te stoppen. Zaterdagochtend kwam Millwings uit Winschoten op bezoek met twee teams, en beide teams kregen het deksel op de neus.
Om 09:00 startten de U16 van Epeios met hun wedstrijd tegen BV Millwings U16. Bij winst zou voor de Zuidlaarders de tweede plaats stevig in handen komen daar dit een rechtstreeks duel is met de nummer drie in de competitie. De wedstrijd startte stroef voor Epeios met een vervelende 4-10 achterstand na zes minuten.

FOTO-47

Klik op de foto voor meer foto’s JU16-Millwings

FOTO-11

Klik op de foto voor meer foto’s Heren-Millwings

Na een time-out en een stevige preek van coaches Denkema en Tissingh ging het beter. Een mooie 6-0 run bracht de stand na tien minuten op 10-10. In het tweede kwart bleven de jongens wat aanmodderen en wist Millwings toch wat uit te lopen naar een 18-21 ruststand.
In de tweede helft bleef het beeld vergelijkbaar, een rommelige wedstrijd met weinig bijzondere aanvallen. Het enige verschil was dat de Zuidlaren nu steeds net wat feller, net wat sneller en net wat preciezer was dan de tegenstander. Tergend langzaam werd er uitgelopen wat uiteindelijk in een verdiende 44-37 eindstand resulteerde.

Daarna was het de beurt aan het herenteam van Epeios. Ook zij hadden een team van BV Millwings op bezoek en ook hier begonnen de Zuidlaarders stroef aan de wedstrijd. Misschien dat de Zuidlaardermarkt toch niet zo’n goed effect heeft op het basketballniveau. Hoe dan ook, na een 9-8 stand na tien minuten spelen begon in het tweede kwart de machine al wat beter te lopen. De ruststand werd bepaald op 24-16.
In het derde kwart kwam de machine vol op stoom. Met prachtig teamspel, snelle passing en strakke schoten werden de mannen uit Winschoten helemaal zoek gespeeld. Mede dankzij een 12-0 run in het derde kwart was de tegenstand al gebroken, tussenstand 47-26. Desondanks ging in het vierde kwart de versnelling nog een slag hoger en werd de full-court press uit de kast gehaald. Bij deze verdedigingstactiek gaan de verdedigers op de helft van de tegenstander al storen om de bal te veroveren. Het resulteerde in vele balovernames en vrije lay-ups. Na vier kwarten spelen ging de wervelwind liggen bij een 71-30 eindstand, dit na een kwartuitslag van 24-4!

Op 1 november is het volgende wedstrijdweekend voor BV Zuidlaren Trojans. Het herenteam ontvangt dan om 10:45 de studenten van Groene Uilen uit Groningen. De JU16 gaan ‘on the road’ naar BV Groningen, zij starten hun wedstrijd om 18:30 in de Oude ALO.