Basketballers BV Zuidlaren Trojans pakken weer punten


Basketballers BV Zuidlaren Trojans pakken weer punten

FOTO-58

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren 17 mei – De heren van Basketbal Vereniging Epeios uit Zuidlaren zijn na een aantal verliespartijen op rij er weer in geslaagd de punten te pakken. BVG uit Groningen werd in de Zuidlaarder sporthal op alle fronten afgetroefd. Eindelijk mochten de kurken weer van de champagneflessen voor de Zuidlaarders na de dik verdiende 57-40 winst.

Vorige week verloor Epeios in eigen huis van Celeritas-Donar 2 en daarmee wisten de Groningers het kampioenschap veilig te stellen. Tegenstander in de strijd om het kampioenschap voor Celeritas was BVG, de tegenstander van Zuidlaren voor deze ochtend. Wellicht dat de teleurstelling van BVG meespeelde deze ochtend want het lukte allemaal net niet voor de Groningers. Vanaf minuut één was Epeios de bovenliggende partij. De eerste score van de wedstrijd kwam van Zuidlaren en die voorsprong zou daarna de hele wedstrijd niet meer uit handen worden gegeven. Via 6-4 in de 5e minuut eindigde het eerste kwart met 14-11.

In het tweede kwart ging Epeios, gesteund door het thuispubliek verder met het uitbouwen van de voorsprong. Vooral onder de basket waren de Zuidlaarders oppermachtig vandaag. Het werk in de bucket verliep soepeltjes en de meeste rebounds waren voor de Zuidlaarder centers. BVG miste simpelweg de lengte en kracht om de ballen te pakken. Hoewel er veel open scores werden gemist konden de Zuidlaarders vaak de aanval opnieuw opzetten. Stand bij rust was 33-25.

De rust is bij Zuidlaren altijd een kritiek punt geweest dit seizoen, de opgebouwde voorsprong in de eerste helft ging te vaak als sneeuw voor de zon verloren in de tweede helft. Vandaag moest dat koste wat kost worden voorkomen, die punten moesten nou echt eens in sporthal de Zwet blijven. Het derde kwart was ondanks de waarschuwingen vooraf, toch weer aanvallend erg zwak. Zuidlaren wist maar negen punten te scoren. Echter stond de verdediging prima werk te verrichten, waardoor de Groningers er maar zes punten in wisten te leggen. En hoe je het ook wendt of keert, als je meer scoort dan de tegenstander, dan doe je toch iets goed! Na drie kwarten stond het 42-31.

FOTO-50De doelstelling voor het vierde kwart was duidelijk, het verschil vergroten naar 20 punten. Voortvarend begonnen de Zuidlaarders met deze uitdaging, door naar 48-31 uit te lopen in de 4e minuut. Echter na twee bommen van de Groningers stond het snel weer 48-37. De time-out bracht weer enige rust voor het lichaam, maar op het veld bleef het chaos. Van beide kanten werd fout op fout gestapeld waardoor de bal nooit lang in bezit van een team bleef. De vele ‘loose ball’ situaties waarin geen van beide teams de bal echt heeft werden gelukkig meestal door de Zuidlaarders gewonnen waardoor Groningen nooit kans had om dichterbij te komen.
Sterker nog, Zuidlaren bleef uitlopen. Ze waren steeds net iets sneller, harder en slimmer en wisten zo toch wat punten te maken.

Uiteindelijk werd er afgefloten met een ruime 57-40 overwinning. Dik verdiend en heel fijn voor het moraal! Volgende week gaat het team weer ‘on the road’ voor alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, in en tegen Bedum. Winst aldaar, zou een prima afsluiting van het seizoen betekenen.