Basketballers BV Zuidlaren Trojans ten onder tegen koploper


Basketballers BV Zuidlaren Trojans ten onder tegen koploper

11 februari ZUIDLAREN – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben in de wedstrijd van afgelopen zaterdag hun meerdere moeten erkennen in Excercitia’73 uit Eelde. Epeios, de nummer 2 van de competitie, kon één kwart bijblijven maar zag daarna de koploper elk kwart uitlopen. Eindstand: 45-76.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen nummer 1 Excercitia en nummer 2 Epeios vier verliespunten. Wilden de Zuidlaarders nog een poging doen om de bezoekers uit Eelde op termijn voorbij te streven op de ranglijst dan moest er gewonnen worden.  Het eerste kwart was wat dat betreft hoopvol. Met scores om en om leek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Na de eerste tien minuten stond er dan ook een 14-14 tussenstand op de borden.

De tweede periode werd er door de bezoekende koploper echter uit een ander vaatje getapt. Een aantal verdedigende stops van Excercitia op rij, gecombineerd met te veel fouten van Epeios met bijbehorende vrije worpen voor de bezoekers tot gevolg en dan staat het opeens 14-28. De laatste vier minuten voor rust was het weer om en om aanvallen en scoren maar het gat was geslagen: ruststand 24-35.

Na de rust zagen coaches Kees Hielema en Walter van Marum tot hun teleurstelling dat de Zuidlaarders de opgelopen achterstand niet konden inlopen. Een Zuidlaarder score werd veelal goed gecounterd met een tegenscore. Als Epeios naliet om te scoren dan viel de bal aan de andere kant wel door het netje. Op te veel vlakken werden de Zuidlaarders overvleugeld. Met name in de rebound en qua schotpercentage werd het verschil gemaakt, hoewel ook het mentale aspect een rol speelde. Na een 11-20 derde kwart en een 10-21 vierde kwart werd de einstand dus 45-76.

Door dit verlies loopt koploper Excercitia verder uit naar een verschil van 6 punten waarmee het onwaarschijnlijk lijkt dat iemand ze nog van het kampioenschap zal kunnen afhouden. De tweede plaats blijft wel behouden voor Epeios hoewel drie teams de ploeg in de nek hijgen. Zaak dus de volgende wedstrijd weer gewoon te winnen!