Basketballers Epeios onderuit in vierde kwart


Basketballers Epeios onderuit in vierde kwart

12 november Zuidlaren – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren speelden afgelopen zaterdag 12 november drie uitstekende kwarten tegen medekoploper Excercitia’73 uit Eelde. Maar een wedstrijd bestaat uit vier kwarten en in dit vierde bedrijf bleken de heren uit Eelde toch de sterkere: uitslag 64-47.

20161112-exercitia-vs-bv-epeios

De twee koplopers stonden deze zaterdag in sporthal De Marsch in Eelde tegenover elkaar. De winnaar zou als enige de ongeslagen status behouden en de koppositie voor zichzelf krijgen. Vorige week bleek Excercitia al de sterkere tegen Highlanders uit Uithuizen dat tot dan toe ook ongeslagen was. Epeios was dus gewaarschuwd. In het eerste kwart bleek dat de Zuidlaarders zich gedegen hadden voorbereid op de wedstrijd, men was scherp en zowel aanval als verdediging was goed verzorgd. Het spel golfde heen en weer en na de eerste tien minuten stond er een 16-15 tussenstand op de borden.

In het tweede kwart trok Epeios de wedstrijd wat naar zich toe. Bij de Zuidlaarders liep alles net wat soepeler, de balletjes vielen en de verdediging was solide. Bij het thuisteam zat het juist tegen, de ballen vielen niet wat tot enige frustratie leidde. Bij rust hadden de Zuidlaarders dan ook een voorsprong van 28-32 opgebouwd.   Na rust bleek hoe gewaagd de teams aan elkaar waren. Eerst wist Excercitia weer langszij te komen maar vervolgens wist Epeios toch ook weer uit te lopen naar een 36-43 tussenstand na drie kwarten.

Het vierde kwart was voor Epeios niets dan rampspoed; Center Paul Spanjer ging zonder duidelijk aanwijsbare reden door zijn enkel en kon niet verder. Blijkbaar toch aangeslagen gingen de Zuidlaarders verder in de strijd die plotseling volledig kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Waar de ballen eerst niet vielen voor de mannen van Excercitia ging nu opeens alles erin. Met deze hernieuwde energie en spirit wisten de mannen uit Eelde de Zuidlaarders nu volledig af te bluffen. Stond het nog 46-45 in de vierde minuut van het vierde kwart, zes minuten later bij het eindsignaal stond het 64-47. Al met al is het verlies een die moeilijk te verteren is voor de Zuidlaarders, in de thuiswedstrijd zal deze 17 punten nederlaag moeten worden goedgemaakt, en dat is niet onmogelijk. Voor nu moeten de Zuidlaarders door; volgende week wacht de zware uitwedstrijd in Uithuizen tegen Highlanders. Daar zal voorlopig om de tweede plaats in de competitie gestreden worden.