Basketballers Epeios pakken dubbele winst


Basketballers Epeios pakken dubbele winst

12339175_427448590783081_628444118900136055_oZUIDLAREN 5 december – Het thuisweekend van 5 december heeft twee maal winst opgeleverd voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren. Jeugdteam U14 pakte na hun promotie naar de tweede klasse ook nu weer de overwinning tegen Assist uit Assen. Het herenteam had een zware dobber aan de studenten van Moestasj uit Groningen maar hielden het hoofd koel en ook zij pakten de winst.

Voor de jongens tot 14 jaar onder leiding van coaches Van Marum en Enting is de promotie naar de tweede klasse tot nu toe een groot succes te noemen. Het tweede duel na de tussentijdse promotie was tegen Assist uit Assen, een team met een aantal grote mannen. Maar ook bij de Zuidlaarders geen gebrek aan lengte. 

De jongens van Epeios kwamen sterk uit de startblokken en wisten de tegenstander goed af te bluffen in het eerste kwart. Na tien minuten spelen stond er een 19-5 voorsprong op het bord waarmee de wedstrijd in feite al gespeeld was. Dit sloop ook in het spel van de Zuidlaarders want in het tweede kwart lieten ze het na om verder uit te lopen. De ruststand kwam daardoor op 28-13.

Na rust in de derde periode werd langzaamaan de voorsprong wat verder uitgebouwd tot een comfortabele 42-19 stand na drie kwarten. Het vierde en tevens laatste kwart was mede door deze voorsprong vanuit de Zuidlaarders wat gezapig. Niet dat Assist kans maakte om nog dichterbij te komen, maar Epeios liep ook niet verder uit. Eindstand werd 54-33, een uitslag waar de coaches op voorhand voor hadden getekend want op papier zou dit een lastige pot zijn. Met de winst op zak kan met vertrouwen worden uitgekeken naar de uitwedstrijd van volgende week tegen huidig koploper Bedum.

Het herenteam zag zich geconfronteerd met een onverwacht taaie tegenstander, GSBV Moestasj uit Groningen. Brutaal namen de studenten van Moestasj de leiding in de wedstrijd waardoor de Zuidlaarders even uit het lood waren geslagen. Toen ook de Zuidlaarder puntenproductie begon te lopen werd het een levendige wedstrijd met punten om en om. Na tien minuten spelen stond het dan ook 21-16. Het tweede kwart was vanuit de Zuidlaarders niet goed. Er werd teveel ruimte gegeven voor de snelle aanvallen van de Groningers waardoor zij simpel konden uitlopen naar een 33-37 ruststand. Mede door drie rake driepuntsbommen op rij van de Groninger schutters leek de wedstrijd helemaal in Gronings voordeel te kantelen.

Na rust wisten de Epeios heren zich te herpakken. Sterk teamwerk en vooral een strakkere verdediging maakten dat de mannen van Moestasj niet meer zo makkelijk tot scoren kwamen. Na acht minuten in het derde kwart kwamen de Zuidlaarders weer langszij om de voorsprong daarna niet meer uit handen te geven. Met een beslissende 12-5 run in de laatste zes minuten van de wedstrijd werd de winst binnengehaald. Eindstand 77-68, hiermee blijven de Zuidlaarder heren in de race voor een top 3 klassering in de competitie.
Publiek bedankt voor uw komst en een fijne Sinterklaasavond gewenst!

12308184_427448384116435_7834803710470668865_o