Basketballers Epeios pakken tweede plaats terug


Heren Epeios pakken tweede plaats terug

03 december ZUIDLAREN – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren speelden afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Jumping Five uit Peize. Inzet was de tweede plaats in de competitie. Gedurende de wedstrijd ging het er vaak stevig aan toe maar het waren toch de Zuidlaarders die als sterkste uit de strijd kwamen. Uitslag 55-47.

bv-epeios-vs-jumping-five

De Zuidlaarders kennen een lastige fase in de competitie de afgelopen weken. Met zware blessures voor twee basisspelers lag er voor de andere heren vandaag wederom de taak het spel over te nemen. Twee voorgaande cruciale wedstrijden in november werden verloren dus verlies dit keer zou een voorlopig einde betekenen van de ambities mee te doen in de top. Bij winst echter was de tweede plaats toch weer exclusief voor de Zuidlaarders.
In het eerste kwart ging beide ploegen er gelijk fel in. Dit resulteerde in veel gefloten fouten, met name tegen de Zuidlaarders. Het gevolg waren maar liefst veertien vrije worpen waarvan dertien voor de bezoekers die daar vervolgens maar vijf van wisten te benutten. Toch kon Epeios tevreden terugkijken op het eerste kwart want mede dankzij twee zuivere driepunters van schutter Peter Apol (26) stond er een 20-15 tussenstand op de borden. Dit verschil werd in het tweede kwart vastgehouden en zo was het bij rust 33-27.

Na de rust was het wedstrijdbeeld vergelijkbaar agressief. Scores aan de ene kant werden consequent beantwoord door een score van de andere partij waarbij fysiek contact niet werd geschuwd. Een driepunter van de Peizenaren naar de gevaarlijke 33-37 tussenstand werd direct beantwoord door wederom een drietje van Apol namens de Zuidlaarders. Van de 22 punten die gemaakt werden na rust was center Stefan Tissingh goed voor 16 punten daarvan. De lange center werd steeds vrijgespeeld en kon daardoor vaak goed afmaken. Echt spannend werd het niet in de slotfase van de wedstrijd. Het verschil schommelde steeds tussen de vier en acht punten. Die acht punten was uiteindelijk ook het verschil aan het einde van de wedstrijd bij de 55-47 eindstand.

Na deze overwinning en andere gunstig uitslagen uit de competitie kan men Epeios nu weer terugvinden op de tweede plaats met evenveel punten als de nummer één. Volop mogelijkheden dus. Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen Jahn II in Stadskanaal, de kampioen van vorig jaar mag zeker niet onderschat worden.