Basketballheren BV Zuidlaren Trojans revancheren zich tegen Sietsema Highlanders


Basketballheren BV Zuidlaren Trojans revancheren zich tegen Sietsema Highlanders

04 maart ZUIDLAREN – De beslissende fase is aangebroken in de noordelijke basketballcompetitie en zo ook voor BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren. Nummer drie Epeios kreeg nummer twee Highlanders uit Uithuizen op bezoek. Winst was noodzakelijk om de tweede plaats terug te pakken. En zo geschiedde: 70-46.

Met evenveel gespeelde wedstrijden en evenveel punten stonden beide ploegen voorafgaand aan de wedstrijd zeer dicht op elkaar op de tweede een derde plaats. Met acht punten achterstand op de koploper uit Eelde en nog maar vijf wedstrijden te spelen is de kans dat die nog achterhaald kan worden alleen nog theoretisch. Dus is de tweede plaats voor beide partijen het hoogst haalbare, de winnaar zou deze zaterdag dus goede zaken kunnen doen.

Na een stevige teambespreking met coach Kees Hielema voorafgaand aan de wedstrijd konden de heren met een duidelijke opdracht het veld op gaan: Teambasketball met vooral positieve opbouwende feedback naar medespelers en geen commentaar op de wedstrijdleiding. Voorgaande weken lieten zien dat wanneer het tegenzit en het gefit op elkaar en de scheidsrechter toeneemt de kwaliteit van het spel drastisch achteruit gaat. Dat zou vandaag dus niet weer mogen gebeuren.

En dat gebeurde dan ook niet; De heren schoten uit de startblokken tegen het gemankeerde Highlanders dat het zonder hun beste speler en zonder coach moest stellen. Drie driepunters en een aantal goede veldscores brachten de stand na het eerste kwart op 21-7. In het tweede kwart werd de voorsprong nog iets verder uitgebouwd tot een 39-21 ruststand.

Na rust bleef Epeios de bovenliggende partij maar lukte het minder om dit in de score zichtbaar te laten worden. Via een 18-17 derde en een 13-8 vierde kwart werd de eindstand van de wedstrijd bepaald op 70-46. Daarmee pakt Epeios de tweede plaats terug maar blijft het ongemeen spannend in de competitie. Met vier teams binnen vier punten van elkaar is er nog niks beslist maar is in elk geval de uitgangspositie goed voor de Zuidlaarder basketballers.

De volgende wedstrijd is alweer aanstaande vrijdag om 21:15 in Musselkanaal tegen BV Jahn II.

 

 

 

Kwartuitslagen (cumulatief)

21-7

18-14 (39-21)

18-17 (57-38)

13-8 (70-46)