Basketballheren BV Zuidlaren Trojans winnen met moeite van Millwings


Basketballheren BV Zuidlaren Trojans winnen met moeite van Millwings

21 januari ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren speelden afgelopen zaterdag (21-01) tegen middenmoter BV Millwings uit Winschoten. De Zuidlaarder heren die zelf in de top 3 van de competitie staan, wisten deze wedstrijd winnend af te sluiten zij het met moeite: 65-59.

Thuisploeg Epeios begon te gemakkelijk aan de wedstrijd. Te veel simpele dingen gingen mis, en de verdediging was te slap. Mogelijk speelde onderschatting van de tegenstander een rol. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd Millwings immers simpel opgerold met 52-80. Dat was deze keer wel anders. De bezoekers uit Winschoten namen een 4-10 voorsprong na vijf minuten. Een time-out van coach Kees Hielema, geassisteerd door geblesseerde speler Walter van Marum, bracht de ommekeer: de achterstand werd omgebogen in een 20-15 eindstand van het eerste kwart.

Het tweede kwart was toch weer voor de bezoekers. De nummer 10 uit Winschoten wist steeds vrij te komen en daar erg vaak van te profiteren door het maken van een score. Een goed antwoord moesten de Zuidlaarders schuldig blijven waardoor de ruststand op 29-30 werd bepaald.

Na de rust was het toch BV Zuidlaren Trojans dat de sterkere bleek, met name van afstand. De afstandsschoten moesten wel worden gezocht vanwege de lastige zone-verdediging die Millwings op het veld inzette. Het derde kwart werd met 18-11 gewonnen door onder andere twee rake driepunters van Peter Apol. In het vierde kwart viel nog eens driemaal een driepunter. Dit keer was het Syar Hofstede die de trekker overhaalde en daarmee eigenhandig voorkwam dat de bezoekers nog enige aanspraak op de winst konden maken: eindstand 65-59.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, ditmaal ontvangt BV Zuidlaren Trojans in sporthal De Zwet de bezoekers uit Groningen van BVG. De wedstrijd start om 10:45.