Basketballheren BV Zuidlaren Trojans winnen opnieuw


Basketballheren BV Zuidlaren Trojans winnen opnieuw

24 september 2016 Groningen – Het herenteam van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren heeft ook haar tweede wedstrijd onder leiding van nieuwbakken coach Kees Hielema in winst weten  om te zetten. In de uitwedstrijd werden de studenten van GSBV Moestasj uit Groningen met 37-62 onder de voet gelopen.

20160924-moestasj-heren1

Zowel het thuisspelende Moestasj als de bezoekers uit Zuidlaren waren met een klein team van zeven spelers op veld aanwezig. Het duurde even voordat de wedstrijd los kwam. Vier minuten waren ongemerkt voorbij gegaan en het stond pas 0-4. Plots werd dan toch de weg richting de basket gevonden via de centers Kasper Veld en Stefan Tissingh. Die laatste was in de eerste helft goed voor achttien punten. Het tweede kwart startte met een zuivere driepunter van schutter Peter Apol, die in totaal elf punten zou maken, waarna de Zuidlaarder trein doordenderde tot een 13-29 ruststand.

Na rust was het Kars Denkema die in positieve zin opviel aan de Zuidlaarder kant. Via meerdere loopacties richting de basket wist hij de verdediging in verwarring te krijgen om van daaruit zelf te scoren. Het derde kwart was sowieso het beste kwart van de heren van Epeios. 21 punten werden er gescoord en de studenten van Moestasj kwamen niet verder dan elf punten. De wedstrijd werd in het vierde kwart vooral uitgespeeld, Moestasj wist het kwart zelfs te winnen met 13-12. Dat was echter niet genoeg voor de Groningers om nog aanspraak te maken op de winst. De eindstand werd 37-62 waarmee de Zuidlaarders nu de maximale vier punten hebben gehaald uit de twee gespeelde wedstrijden.  1 oktober om 20:45 wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Celeritas-Donar  in sporthal De Zwet in Zuidlaren.

 

Kwart uitslagen

5-11

8-18

11-21

13-12