Basketballheren Epeios swingend naar derde overwinning


Basketballheren Epeios swingend naar derde overwinning

01 oktober Zuidlaren – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben ook hun derde wedstrijd met winst weten af te sluiten. Tegenstander Celeritas-Donar uit Groningen was niet opgewassen tegen de in goede vorm verkerende Zuidlaarders. Uitslag 63-38.

bv-epeios-vs-celeritasZaterdagavond 1 oktober stond de op papier pittige wedstrijd tegen Celeritas-Donar uit Groningen op de planning. In het vorige seizoen is er vier keer tegen de Groningers gespeeld en drie keer gewonnen, zij het steeds maar met een kleine marge. Winst deze zaterdag betekende dat de weg naar de top van de ranglijst open lag. Hoewel de Groningers de score wisten te openen bleef het daarna angstvallig stil. De verdediging van de Zuidlaarders was in dit eerste kwart ongekend scherp en de Groningers kwamen er totaal niet doorheen. In het hele eerste kwart wist Donar nog maar één keer te scoren. Dit terwijl de thuisploeg vanaf de vijfde minuut aan de lopende band mooie aanvallen uit de mouw schudde. Tussenstand na tien minuten was een comfortabele 17-4.

Het tweede kwart was de minst interessante van de wedstrijd, een 9-6 uitslag bracht de ruststand op 26-10. De verdediging van de Zuidlaarders was dit kwart goed gebleven, maar in de aanval haperde de machine toch een beetje. In het interview tijdens de rust van coach Hielema met de verslaggever van radio Tynaarlo lokaal moet deze toch aardig tevreden zijn geweest met het vertoonde spel tot zover.

Het derde bedrijf was zoals het eerste kwart. Met flitsende aanvallen wisten de Zuidlaarders steeds de vrije man te vinden, de Groningers werden in deze fase helemaal zoek gespeeld. Verdedigend hadden mannen uit Groningen geen antwoord op beweeglijke Zuidlaarders. Met de ene score nog mooier dan de andere was het niets dan juichen voor het Zuidlaarder publiek op de tribunes in sporthal De Zwet.

Bij aanvang van het vierde kwart was de voorsprong 27 punten (44-17). Hoewel de aanval goed bleef draaien bij de thuisploeg liet de verdediging steken vallen het laatste kwart. Epeios scoorde deze periode wederom goed met 19 punten maar nu lieten de Groningers aanvallend ook van zich horen. Zij wonnen het kwart met 19-21, leuk voor de statistieken maar verder betekenisloos. De Zuidlaarders hebben de mannen van Celeritas-Donar al met al toch behoorlijk klop gegeven met een 63-38 eindstand.

Volgende week wacht laagvlieger BV Millwings uit Winschoten, een wedstrijd die met grote cijfers gewonnen moet worden om eventuele doelsaldo voordelen voor later in de competitie veilig te stellen. Na drie wedstrijden met drie maal winst staat Epeios nu op doelsaldo derde in de ranglijst.

 

Kwartuitslagen:

17-4

9-6 (26-10)

18-7 (44-17)

19-21 (63-38)