Basketballheren Epeios winnen niet in seizoensafsluiter


Basketballheren Epeios winnen niet in seizoensafsluiter

01 april ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben de laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De thuiswedstrijd tegen Jumping Five uit Peize ging met 54-72 verloren.

Voor deze laatste wedstrijd waren er maar vijf spelers beschikbaar om aan de wedstrijd te beginnen aan Zuidlaarder kant. Dat is normaal gesproken geen goede uitgangspositie. Desondanks begonnen de Zuidlaarders uitermate sterk met een 7-2 voorsprong na twee scores van Paul Spanjer en een driepunter van Peter Apol. Het kwart eindigde na een goed tweede deel van de bezoekers in 12-15.

De tweede periode ging Epeios door waar het mee was begonnen, rustig en kalm aanvallen en op dezelfde manier verdedigen. Vrije schoten voor Kasper Veld en Gert Ramaker werden effectief benut en het insnijdende werk van Thomas Weening leverde ook een aantal scores op. De tactiek werkte uitstekend want bij rust stond het 25-26 en zat een stunt misschien wel in het vat. Juist door deze manier van spelen werd de vermoeidheid in bedwang gehouden, dat is noodzakelijk want wissels waren er niet.

Na de rust kregen de bezoekers dan toch de overhand en wisten ze uit te lopen naar een 40-49 tussenstand. Die voorsprong wisten zij uit te bouwen in het laatste kwart tot de 54-72 eindstand waarmee deze wedstrijd en daarmee ook het wedstrijdseizoen was afgelopen.

Na een seizoen met 22 gespeelde wedstrijden waarvan er 13 werden gewonnen staan de heren in de eindstand op de derde of vierde plaats, afhankelijk van andere uitslagen die volgende week nog volgen. Dat is niet gek, maar had beter gekund. Volgend seizoen: nieuwe ronden, nieuwe kansen!