BV Zuidlaren Trojans heeft de wind mee zaterdagochtend


BV Zuidlaren Trojans heeft de wind mee zaterdagochtend

10 januari 2015 ZUIDLAREN – Door weer en wind waren de tegenstanders van BV Zuidlaren Trojans naar Zuidlaren gekomen maar helaas voor hun hadden de Zuidlaarders de wind mee afgelopen zaterdag. Zowel het jeugdteam U16 als het herenteam wonnen hun wedstrijd respectievelijk van BVG uit Groningen en Jumping Five uit Peize.

Foto-84

Foto-84
 

 


De zegereeks van de jongens tot 16 jaar (U16) werd eind november ruw verstoord door Assen maar behalve die misstap werden alle wedstrijden tot nu toe in winst omgezet. En zo ook afgelopen zaterdag weer toen BVG uit Groningen met 63-23 naar huis werd gestuurd. Algemeen bekend is dat de eerste klap een daalder waard is en dus zaten de Zuidlaarders vanaf de eerste seconde er weer bovenop.

Foto-84

Klik op de foto voor meer foto’s

Pas in het tweede kwart konden de Groningers hun eerste score maken maar toen was het kwaad, een 17-0 run van de Zuidlaarders, al geschied. Hoewel de Zuidlaarders wat te veel persoonlijke fouten maakten in de verdediging vormde dit geen belemmering om toch dik te winnen met 63-23 na een uitstekend laatste kwart (24-9).

Ook het herenteam kende een prima ochtend. Een grootse wedstrijd was het niet maar de Zuidlaarders lieten zien de hoop op een top-3 notering in de competitie nog niet op te geven. Na de teleurstellende nederlaag bij de koploper in december was deze winst op de middenmotor uit Peize een fijne opsteker.

Klik op de foto voor meer foto's.

Klik op de foto voor meer foto’s

Ook de heren lieten zien dat goed starten een belangrijke slag kan zijn want de opgebouwde voorsprong werd in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer weggegeven. Alle vier de kwarten werden gewonnen en de sterke eindsprint van 9-2 in de laatste drie minuten van de wedstrijd maakte dat de uitslag op 61-47 werd bepaald.