BV Zuidlaren Trojans heren verspelen de winst in Groningen


BV Zuidlaren Trojans heren verspelen de winst in Groningen

Groningen – 22-02-’14 – De heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de punten mee te pakken tegen Basketball Vereniging Groningen (BVG) uit Groningen. Hoewel het in de eerste helft gelijk op ging werd in de tweede helft de kans op een overwinning verspeeld. Eindstand; 71-63.

De eerste minuten van de wedstrijd in een muffe Oude ALO in Groningen waren voor BVG maar al snel trokken de Zuidlaarder het initiatief naar zich toe. Met drie rake 3-punters binnen, jawel, drie minuten, waren de Zuidlaarder heren er goed in geslaagd de 8-2 achterstand om te buigen in een 11-13 voorsprong. Het eerste kwart eindigde met een 15-19 tussenstand.In het tweede kwart was het spel van beide kanten minder. De Groningers kwamen in de laatste minuten van de eerste helft iets dichterbij en wisten de achterstand tot één punt te verkleinen bij rust. Tussenstand; 28-29.

Na rust bleef BVG de bovenliggende partij. Het liep langzaam weg van de Zuidlaarders maar het verschil bleef klein. Er waren mooie acties aan beide kanten, maar even zo goed waren en acties die leidden tot dom balverlies aan beide zijden. Ik, de schrijver van dit artikel en speler van Epeios, wijd een verlies niet graag aan de scheidsrechters, maar de scheids heeft toch invloed gehad in deze wedstrijd. Met een aantal twijfelachtige calls was BVG toch vaak de begunstigde partij. De thuisploeg kreeg maar liefst 27 vrije worpen, de Zuidlaarders maar 4. Uitslag na het derde kwart: 48-45.

Alles was nog mogelijk voor het vierde en beslissende kwart. Om een wedstrijd dan binnen te slepen is goed teamspel en er vol voor gaan het credo. En hoewel de Zuidlaarders hun best deden was het niet genoeg. Net te vaak ging de bal mis, net te vaak was de pass niet zuiver genoeg en net iets te vaak viel de score voor de Groningers wél. Eindstand van de wedstrijd werd bepaald op een teleurstellende 71-63. Winst was zeker binnen bereik, maar het lukte niet.