BV Zuidlaren Trojans heren winnen weer


BV Zuidlaren Trojans heren winnen weer

HU22

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren – 18-01-’14 – Het is de jongens van Epeios onder 22 weer gelukt een spannende pot binnen te slepen. In eigen huis werd Celeritas-Donar 1 uit Groningen verslagen met 53-45.

In de eerste kwarten werd al snel duidelijk dat het een close-game ging worden. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In een eerdere ontmoeting in Groningen wonnen de Groningers nipt met 62-59. Toen werden de Zuidlaarders keihard afgerekend op de afwachtende verdediging met een heleboel driepunters. Dat was vandaag niet het geval. Sterker nog, in de hele wedstrijd wisten zij maar één maal een driepunter te scoren. Na het eerste kwart stond het 8-8 en na het tweede bedrijf was het 22-24.

In het derde kwart deed Epeios er een schepje bovenop zowel qua intensiteit als kwaliteit. En het wierp zijn vruchten af. Hoewel Donar nog lang ze steeds een puntje voor wist te blijven kwam in de 8e minuut de ommekeer. De Zuidlaarers kwamen voor en zouden die voorsprong niet meer weggeven. Het kwart werd met 18-10 gewonnen en dit bracht de tussenstand na drie kwarten op 40-34.

Het laatste kwart was spannend en van best goede kwaliteit met mooie scores aan beide kanten. Hoewel de voorsprong in de 3e minuut van dit kwart was opgelopen tot 46-37 was de wedstrijd nog niet gelopen. Donar plaatste een goede 0-6 run en zo kwam in de 9e minuut de stand op een oncomfortabel spannende 46-43. Maar daar stokte de aanval en wist Epeios alsnog de wedstrijd binnen te slepen. Met een paar mooie aanvallen en drie rake vrijeworpen uit de vier die mochten worden genomen werd de eindstand bepaald op 53-45.

Een prima resultaat, en dat telt. De eerste helft was erg mager maar in de tweede helft ging het op alle fronten al stukken beter. Er werd verdiend gewonnen en zo kunnen de Zuidlaarders weer twee punten bijschrijven in de standen.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 24 januari in en tegen Sneek. Het belooft een heet avondje te worden… komt u ook?

FOTO-112