BV Zuidlaren Trojans pakt opnieuw punten in wisselende wedstrijd


BV Zuidlaren Trojans pakt opnieuw punten in wisselende wedstrijd

08 oktober Winschoten – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren stonden zaterdagmiddag in de zaal tegenover de heren van BV Millwings uit Winschoten. Winst was belangrijk om de positie bovenin de ranglijsten te verstevigen. De punten gingen uiteindelijk dik verdiend mee naar Zuidlaren, maar de uitslag vertelt niet het hele verhaal: 52-80.

Er was voor de Zuidlaarders ongeveer anderhalve minuut nodig om op te warmen na de startende sprongbal van de wedstrijd. Maar toen was de beer dan ook los, score na score kregen de heren van Millwings om de oren. Afstandsschoten, fast-breaks en vooral erg mooi teamspel. Zes puntjes uit vrije worpen en één driepunter was wat de gastheren er tegenover konden zetten. Tussenstand na tien minuten was 9-26.

14614384_10202410526580321_1344473546_o

Waar het eerste kwart alles gesmeerd liep bij de mannen van Epeios, daar ging in het tweede kwart juist ontzettend veel mis. De verdediging was als een gatenkaas, de aanval was onzorgvuldig en ook vanaf de kant zat men te slapen want het nemen van een time-out, als poging het tij te keren, werd nagelaten. Als dingen niet lopen, de ballen niet vallen en alles lijkt tegen te zitten dan is het zaak het hoofd koel te houden. Dat ging dan nog wel aardig goed. Ruststand na het verloren tweede kwart (23-17) was 32-43.

Na rust hadden de Zuidlaarders onder leiding van coach Kees Hielema het hoofd weer leeg gemaakt. Het derde kwart begon weer fel wat gelijk resulteerde in een 3-10 run naar een 35-53 tussenstand. De resterende  vijf minuten in het derde bedrijf werd er om beurten gescoord. Hierdoor stond er na drie perioden een  41-59 tussenstand op de borden.

In het vierde bedrijf was het basketball minder aansprekend voor de toeschouwers. Er was vooral een hoop gedoe. De scheidsrechters moesten het een paar keer ontgelden voor het missen van fouten of juist het fluiten als er niks was. Het leidde aan beide zijden tot frustratie. De terechte technische fout voor een luid protesterende Zuidlaarder, na een toch overduidelijke misser van de scheids was de ommekeer. De wedstrijd werd daarna redelijk rustig werd uitgespeeld. De Zuidlaarders wonnen het laatste kwart toch wel overtuigend met 11-21. Bij het handen schudden na afloop zag men op het scorebord de eindstand van 52-80 staan. Een dikke overwinning in een wat vreemde wedstrijd. De volgende wedstrijd voor de Zuidlaarder heren is pas 29 oktober, uit bij BV Groningen. Een onbekende tegenstander die op basis van andere uitslagen te verslaan zou moeten zijn.

 

Kwartuitslagen

9-26

23-17 (32-43)

9-16 (41-59)

11-21 (52-80)