BV Zuidlaren Trojans U16 blijft op koers voor de titel


BV Zuidlaren Trojans U16 blijft op koers voor de titel

07 februari 2015 ZUIDLAREN – De Zuidlaarder basketballvereniging Epeios had dit weekend weer een thuisweekend in De Zwet.

20150207 u14

Klik op de foto voor meer foto’s U14

20150207 Ju16

Klik op de foto voor meer foto’s JU16

De jongste jeugd van het U14 team speelde zijn eerste thuiswedstrijd maar wist niet te winnen van de ervaren koploper uit Bedum. De U16 bleef op het andere veld wel op koers voor een mogelijk kampioenschap door Celeritas-Donar uit Groningen te verslaan. De wedstrijd van het herenteam later die ochtend ging helaas niet door omdat de tegenstander uit Uithuizen in verband met het weer had afgezegd.

Vorige week beleefde het U14 team van BV Zuidlaren Trojans, met spelers tot 14 jaar, haar competitiedebuut in Veendam. Even leek een stunt in de maak tegen de nummer twee van de competitie maar dat feest ging toen niet door (49-39). Deze zaterdagochtend kwam de koploper uit Bedum op bezoek en dat team wist vakkundig af te rekenen met de nog onervaren Zuidlaarders. Na een slechte eerste helft stond het bij rust dan ook 8-39. Een speech van coaches Walter Van Marum en Tim Enting in de kleedkamer leverde het gewenste effect op want in de tweede helft was het spel veel beter. De lange mannen van Zuidlaren werden goed in stelling gebracht en heel brutaal werd zelfs het laatste kwart gewonnen van de koploper uit de competitie, met 10-5! Desalniettemin werd er verloren met ruime cijfers: 24-60.

Tegelijkertijd was ook de wedstrijd van de U16 begonnen tegen Celeritas-Donar uit Groningen. Het U16 team van BV Zuidlaren Trojans is in een zware strijd verwikkeld om de koppositie met een team uit Winschoten. Tegenstander Donar uit Groningen is een middenmotor in de competitie maar wist tegen sterke teams opvallend vaak te winnen dus waren de Zuidlaarders gewaarschuwd. Hoewel het moeizaam ging, met name in het tweede en derde kwart, werd er met 46-35 toch duidelijk gewonnen. Opvallend is dat met name de centers van Epeios de laatste weken een goede indruk maken en dat wekt vertrouwen in de aanloop naar de topper tegen Admins uit Hoogeveen dat derde staat.