BV Zuidlaren Trojans U16 overrompelt Hoogeveen en pakt koppositie


BV Zuidlaren Trojans U16 overrompelt Hoogeveen en pakt koppositie

01 december 2014 ZUIDLAREN – De topwedstrijd tussen BV Zuidlaren Trojans U16 en Admins Hoogeveen is afgelopen zaterdag een waar Zuidlaarder basketballfeest geworden. Vanaf de eerste seconde zaten de spelers van Epeios er bovenop en deze agressieve instelling, gesteund door zo’n 40 man publiek, resulteerde in een prachtige 55-30 overwinning.
Hierdoor nemen de Zuidlaarders de eerste plaats in de competitie over van de Admins.

Klik op de foto voor meer foto's

Klik op de foto voor meer foto’s


Terwijl de sporthal volstroomde werden de spelers van het onder 16 (U16) team van BV Zuidlaren Trojans in de kleedkamer opgepept voor de wedstrijd. Een stevige peptalk van coaches Denkema en Tissingh en dan moest het gebeuren. De wedstrijd waarin ze zich van hun beste kant moesten laten zien. Koploper Admins uit Hoogeveen was te verslaan, maar alleen met volle inzet. Eenmaal op het veld stond het publiek klaar om de spelers naar de overwinning te schreeuwen, zelfs de toeters en hoorns werden uit de kast getrokken.

De spanning was voelbaar en merkbaar op het veld. Hoewel er keihard werd gewerkt duurde het bijna 5 minuten voor de eerste score gemaakt werd. Maar toen was de beer dan ook los. Gelijk kwam er een 12-0 run en dat was ook de stand na het eerste kwart. Het duurde voor Hoogeveen nog tot de 16e minuut van de wedstrijd voor zij hun eerste score konden maken. De verdediging zat potdicht, en meestal was er al voordat de aanval goed en wel begonnen was een balovername van een snelle Zuidlaarder, die dan gelijk de voorsprong wat uitbouwde. Ruststand 23-5.

In het derde kwart begon het feest pas echt. Met het publiek op de banken werd de ene na de andere prachtige aanval uitgevoerd en zo wisten de Zuidlaarders tot 48-16 uit te lopen. De coaches konden hun geluk niet op maar zagen in het vierde kwart wel dat de pijp wat leeg begon te raken bij Epeios. 7 punten wisten de Admins nog in te lopen maar de winst was allang binnen. Bij 55-30 werd er afgefloten en kon het feestje beginnen. Het was een prachtige wedstrijd met veel strijd en het resultaat was daar. De punten konden worden bijgeschreven. Hierdoor staat Epeios nu op de eerste plaats in de competitie op de voet gevolgd door Hoogeveen en Winschoten.