Eerste punten zijn binnen voor basketballers BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren


Goede start voor Heren 1

17 september Zuidlaren – De eerst klap is een daalder waard zo leert het gezegde ons. Met die wijsheid in het achterhoofd gingen de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans zaterdag de strijd aan met de kampioen van vorig seizoen. Een 56-50 overwinning maakte dat de Zuidlaarders de eerste punten konden bijschrijven.
bv-epeios-vs-jahnii

Tegenstander Jahn II uit Stadskanaal was vorig seizoen de sterkste in de competitie maar kwam deze zaterdagochtend met maar een klein team naar Zuidlaren voor de eerste competitiewedstrijd. Voor de Zuidlaarders zijn Thomas Weening (18) en Kasper Veld (32) nu nieuwe vaste waarden in het wedstrijdteam, zij vervangen de vertrokken Tim Enting. Voor de rest is het team dat al heel wat jaren samenspeelt nog steeds in dezelfde samenstelling bijeen gebleven. In het eerste bedrijf waren het de oudgedienden van het team die het scoreverloop bepaalden. Met een driepunter van schutter Walter van Marum (22) en acht punten van lange man Stefan Tissingh (23) werd de tussenstand op 18-11 gezet.

In het tweede kwart lieten de nieuwe spelers hun toegevoegde waarde blijken zo zag ook de nieuwe coach Kees Hielema. Zes punten op rij van Thomas Weening en een ijzersterke defence op de gevaarlijkste Stadskanaalder plus een driepunter van Kasper Veld. Desalniettemin wist de tegenstander het gat wel te verkleinen tot een 27-24 ruststand.

Na rust had de wedstrijdtafel ongewild vaak de aandacht op zich gericht. Geheel soepel verliep het bijhouden van de scores niet en ook de scheidsrechters waren aan het rommelen. Dit grote ergernis en frustratie van met name de Stadskanaalders die zich hierdoor toch enigszins uit de concentratie lieten halen. Het spelverloop op het veld was er niet anders om; Steeds bleef Epeios aan de goede kant van de score en zo konden de Zuidlaarders de eerste punten in de standen noteren. Er werd afgefloten bij een 56-50 eindstand.