Epeios heren laten de punten achter in Groningen


Epeios heren laten de punten achter in Groningen
you-cant-win-unless-you-learn-how-to-lose-kareem-abdul-jabbar
Groningen – 08-02-’14 – De uitwedstrijd in sporthal Vinkhuizen van de heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren tegen Celeritas-Donar 2 uit Groningen is geëindigd in een verdiende, enigszins geflatteerde, nederlaag van 96-45. Hoewel er hard werd gewerkt, waren de Zuidlaarders niet opgewassen tegen de afstandsschoten van de Groningers.

Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat Groningen uitstekend in haar vel zat. Na vijf minuten spelen keken de Zuidlaarders naar een 14-0 achterstand op het bord. De time-out kon het tij niet keren, er werd gewoon heel prima verdedigd maar ze schoten dwars over hen heen. Na 10 minuten stond er al een 20-4 achterstand op papier.Ook in het tweede kwart bleef Celeritas-Donar met goede schoten en mooi uitgespeelde aanvallen uitlopen. Hoewel de Zuidlaarders in de aanval nu ook hun draai hadden gevonden konden ze de Groningers met hun lange-afstand-geschut niet bijbenen. Een kwart uitslag van 29-19 bracht de ruststand op 49-23.

Het was al lang duidelijk dat deze wedstrijd niet meer gewonnen zou worden, maar de Zuidlaarders waren het erover eens dat dat toch echt door de tegenstanders kwaliteit kwam. Zuidlaren deed gewoon haar stinkende best, verdedigde zo goed mogelijk en pikte wat punten mee in de aanval. Ze zakten absoluut niet door het ijs qua inzet maar werden puur overklast op kwaliteit vandaag. Een geflatteerde 25-8 uitslag van het derde kwart bracht de stand op 74-31.

Ook het laatste kwart wist Epeios waardig te spelen. Er werden geen domme dingen gedaan en er werd geprobeerd zo goed mogelijk in het spoor van de Groningers te blijven. Met een uitslag van 22-14 lukte dat aardig en zo kwam de eindstand op een geflatteerde 96-45. Credits voor de Groningers, die maar liefst 6x een driepunter wisten af te drukken.

Volgende week staat de spannende wedstrijd tegen Celeritas-Donar 1 op het programma, thuis in de Zwet. Om 09:00 uur al zal er worden gestart en daarna de wedstrijd van de jongens onder 16 die gaan spelen tegen buurman Typhoons uit Hoogezand.