Epeios U14 zet grote stap richting kampioenschap


Epeios U14 zet grote stap richting kampioenschap

Zuidlaren 23 januari 2016 – Het jeugdteam met jongens tot 14 jaar (U14) van Basketball Vereniging Epeios uit Zuidlaren heeft zaterdagochtend een belangrijke stap gezet richting een mogelijk kampioenschap. In een goed gevulde sporthal De Zwet wisten de Zuidlaarders directe concurrent Celeritas-Donar uit Groningen met 47-42 te verslaan.FOTO-U14-41

De Zuidlaarders begonnen stroef aan de wedstrijd. Twee vrije worpen direct al in de eerste minuut werden niet verzilverd en het duurde daarna tot de 6e minuut voor Epeios een score zou maken. Ondertussen wisten de gasten uit Groningen wat punten te scoren waardoor de Zuidlaarders zich na vijf minuten spelen al op een 0-6 achterstand zagen. Een time-out van coaches Van Marum en Enting wist het tij te keren.  Via een 9-2 run namen de Zuidlaarders het initiatief in de wedstrijd over en sloten het kwart daarmee met een 9-8 voorsprong af.

In het tweede kwart lukte het de Zuidlaarders de voorsprong uit te bouwen tot een 21-16 ruststand. De verdediging van de Groningers was zeker niet ondoordringbaar maar het lukte de Zuidlaarders bij tijd en wijlen niet om de bal door het netje te gooien. Het leek soms wel of er een glazen plaatje over de ring lag. Na afloop van de wedstrijd zou Epeios coach Walter van Marum aangeven dat door de vele gemiste kansen de Zuidlaarders het zichzelf onnodig moeilijk hebben gemaakt.

Desalniettemin werd na de rust de voorsprong toch nog wat uitgebouwd tot een maximum van 10 punten aan het einde van het derde kwart (41-31). Toch gaven de jongens van Celeritas-Donar het nog niet op. In het vierde kwart kregen zij het momentum te pakken en kwam zienderogen dichterbij. Met een 2-9 run (43-40) wisten ze de Zuidlaarders aan het wankelen te brengen. Uiteindelijk bracht de lange center van de Zuidlaarders de bevrijding door twee maal te scoren. Zo werd de eindstand bepaald op 47-43. De Zuidlaarders kwamen met de schrik vrij. Daarmee hebben ze een mogelijk beslissende voorsprong in de competitie gepakt want ze blijven ongeslagen, en dat kan geen van de andere teams ze nazeggen.

FOTO-U14-82