Fantastisch thuisweekend voor basketballers Epeios


Fantastisch thuisweekend voor basketballers Epeios

07 maart 2015 ZUIDLAREN – De basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben een uitstekend weekend achter de rug. Er waren drie thuiswedstrijden op de zaterdagochtend en alle drie werden winnend afgesloten. Zowel de U14, de U16 als het herenteam wisten de winst te pakken.

FOTO-4

Zo pakte het jongste jeugdteam, de U14, voor het eerst een overwinning, en hoe! Met maar liefst 103-27 werden de bezoekers van Celeritas-Donar uit Groningen afgedroogd. Ontketent waren de Zuidlaarder jongens vanaf de eerste minuut, gedreven om voor het eerst in de competitie een overwinning binnen te slepen. Het stond dan ook al 12-0 voordat de eerste score van de Groningers kon worden opgetekend. Vooral onder het bord bleken de Zuidlaarders oppermachtig. Via de ruststand van 48-15 werd het dus uiteindelijk een verpletterende 103-27 overwinning. Het team gaat met sprongen vooruit, dus het zou zomaar kunnen dat er nog meer punten verzameld gaan worden de komende weken.

FOTO-1

 

Ook het andere jeugdteam U16 deed goede zaken deze zaterdag. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de opdracht simpel maar moeilijk: vier keer winnen en je bent kampioen. De eerste van de vier overwinningen is nu binnen nadat laagvlieger MAC uit Delfzijl puntloos terug naar huis werd gestuurd. Hoewel er goed werd begonnen aan de wedstrijd wisten de gasten uit Delfzijl in het eerste kwart in het spoor van de Zuidlaarders te blijven. In het tweede kwart werd echter de gaskraan open gedraaid en liep Epeios met hard werken uit naar een 50-23 ruststand. In de tweede helft werd op een lager tempo de wedstrijd vervolgd zodat deze uiteindelijk simpel werd gewonnen met 86-48. Oftewel: “One down, three to go!”

De knetterende afsluiting van de ochtend werd verzorgd door het herenteam. Tegenstander was Gsbv Moestasj uit Groningen. Nog steeds behoorlijk gehavend moesten de Zuidlaarder heren het met zeven spelers doen tegen de Groninger studenten die met elf spelers waren gekomen. Bij afwezigheid van twee bepalende spelers moesten anderen opstaan om het gat te vullen. En dat deed Epeios speler Bas Koster met verve!

BAS-1

 

Met maar liefst vier driepunters en totaal 27 punten was hij de onbetwiste koning van het veld. En het was nodig ook, want het was een ongemeen spannende pot. Na de ruststand van 32-37 stond het twee minuten voor tijd 44-43. De kunst om dan te winnen is om je hoofd koel te houden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want de druk is hoog maar het lukte de Zuidlaarders wel. Door goed fouten uit te lokken en de vrije worpen te benutten wist Epeios de punten thuis te houden en kon er worden afgefloten bij 48-43. Hoewel het fluitsignaal waarschijnlijk amper hoorbaar was boven de oerkreten van de jubelende Zuidlaarders!