Goede tijden voor basketballers BV Zuidlaren Trojans


Goede tijden voor basketballers BV Zuidlaren Trojans

Zuidlaren 12 maart 2016 – Voor de basketballers van Zuidlaarder basketballvereniging Epeios zijn het mooie tijden. Zo werd dit weekend het herenteam in geheel nieuwe tenues gestoken door de firma Grip on IT uit Zuidlaren en had jeugdteam U14 kans om kampioen te worden.

Het herenteam van Epeios mocht in de nieuwe shirts met de sponsoruitingen van Grip on IT in sporthal De Zwet aantreden tegen BV Millwings uit Winschoten. Vanaf minuut één zaten de Zuidlaarders helemaal in de wedstrijd. Onder leiding van de ontketende spelverdeler van de Zuidlaarders, die meermaals een driepunter raak schoot, werd een 20-0 voorsprong gepakt. Daarna lieten ze de teugels enigszins vieren en kon ook tegenstander Millwings wat punten scoren. Na een ruststand van 49-18 werd er uiteindelijk afgefloten bij 93-47.  Tot dusver de grootste overwinning van dit seizoen en dat op een gunstig moment. De afgelopen weken leek een top 3 notering uit het zicht te verdwijnen maar met deze overwinning is de aansluiting weer gevonden.

Afgelopen zaterdag had Epeios jeugdteam U14 kans om kampioen te worden. Het was daarvoor afhankelijk van de uitslag van een andere wedstrijd die ’s ochtends werd gespeeld in Assen. Zou die uitslag gunstig zijn en won Epeios zelf van Celeritas-Donar in Groningen dan kon er een feestje worden gebouwd. Zover kwam het niet want het nieuws uit Assen was niet waarop was gehoopt. Hierdoor kon deze zaterdag sowieso nog geen definitieve beslaglegging op de eerste plaats worden gedaan. Desalniettemin moest er in Groningen wel gewonnen worden van Celeritas-Donar om de kampioenskansen open te houden.

De grote schare meegereisde supporters kregen een echte kraker voorgeschoteld waarin beide teams moeite hadden om met de druk om te gaan. Ondanks aanmoedigen met een spandoek en toeters kon Epeios U14 niet voorkomen dat Celeritas een 8-5 voorsprong pakte. In een sterk tweede kwart werd de stand omgebogen in een 18-25 voorsprong bij rust. Na rust waren de Zuidlaarders het even helemaal kwijt want na een knappe 14-6 rush was het opeens Celeritas dat weer voor stond met 32-31.  Na drie kwarten spelen stond het 35-38 en dus beloofde het een spannend laatste kwart te worden. In het laatste kwart was het nu Epeios dat furieus uit de startblokken kwam en uitliep naar 35-48. Celeritas wist daarna puntje voor puntje terug te komen maar kwam net tekort waarna er werd afgefloten bij een 51-54 eindstand en Epeios met de schrik vrij kwam.

TEAMFOTO HEREN-1

Staand v.l.n.r.: Stefan Tissingh, Gert Ramaker, Walter van Marum, Syar Hofstede, Paul Spanjer en sponsor Jan van Marum van de firma Grip on IT uit Zuidlaren.
Gehurkt v.l.n.r.: Tim Enting, Kars Denkema en Erwin Takens.