Heet ochtendje voor BV Zuidlaren Trojans


Heet ochtendje voor BV Zuidlaren Trojans

ZUIDLAREN 28 november – Vol verwachting nam het publiek plaats op de tribunes zaterdagochtend in sporthal De Zwet in Zuidlaren. BV Zuidlaren Trojans U18 moest het die ochtend opnemen tegen Green Lions uit Harlingen in een rechtstreekse confrontatie om de tweede plaats. Ook het herenteam moest die ochtend een belangrijke wedstrijd spelen tegen de mannen van Penta uit Drachten. Beide wedstrijden werden uiteindelijk verdiend gewonnen.

20151128 Foto-4

U18 speler Lloyd Scholma scoort

20151128 Foto-5

Heren speler Walter van Marum scoort


De jongens tot 18 jaar kwamen goed uit de startblokken tegen de Green Lions. De lange reis in combinatie met het vroege opstaan was voor de jongens uit Harlingen ongetwijfeld niet bevorderlijk voor de prestaties op het veld. Nou waren de Zuidlaarders wel goed gestart qua punten scoren, maar het fouten maken ging ook prima. Maar liefst acht in het eerste kwart. Omdat de Green Lions de daarvoor gegeven vrije worpen niet wist te benutten werd de eindstand na 10 minuten op 14-9 bepaald. Het tweede kwart was wat dat betreft beter, alleen nu vergat Epeios te vaak om te scoren. Bij rust was het daardoor 24-20, een krappe voorsprong.

In de tweede helft leefde de wedstrijd enorm op, veel passie en strijd van beide partijen. In zulke wedstrijden heeft het thuisteam toch altijd een beetje voordeel, het immer enthousiaste Zuidlaarderse publiek wilde de jongens wel naar de overwinning juichen. Na drie kwarten stond het 37-36 en het werd dus peentjes zweten voor beide partijen. Onder aanvoering van een hoop lawaai wist Epeios U18 net wat vaker het net te vinden en ondanks een knappe driepunter in de laatste minuut van de gasten bleven de punten in Zuidlaren. Eindstand 51-47.

Ook het herenteam zag zich geconfronteerd met een moeilijke opgave. Tegenstander Penta uit Drachten is een concurrent voor de derde plaats in de competitie. De wedstrijd begon erg rommelig vanuit de Zuidlaarders. Er werd fout op fout werd gestapeld waardoor Penta steeds mocht aanleggen voor de vrijeworpen. Die werden lang niet allemaal benut waardoor Epeios na een korte 10-0 run het kwart eindigde met een 12-8 voorsprong. In het tweede kwart zette het beeld eerst door, Epeios rommelde en kreeg vooral enorm veel persoonlijke fouten. De knop moest om want anders zouden de Zuidlaarders zeurend op de scheids en elkaar ten onder gaan, Penta was immers al langszij gekomen tot 21-22. En die knop ging om, er werd een erg sterke run gemaakt met als klap op de vuurpijl een razend knappe driepunter in de zoemer. Dat maakte dat Epeios opeens een comfortabele voorsprong had van 36-27.

Na rust kwam Penta toch weer akelig dichtbij, de bezoekers wilden zich duidelijk nog niet bij een nederlaag neerleggen. Na zeven minuten stond het toch opeens weer 44-43. De Zuidlaarders wisten dit nog een beetje te herstellen tot 51-46 na drie kwarten spelen. Maar het vierde kwart was toch duidelijk voor de mannen uit Zuidlaren. De bezoekers waren vooral met de scheids bezig en de vele fouten die zij maakten werden met totaal zeven rake vrije worpen afgestraft. In de laatste vier minuten was Penta het helemaal kwijt. Ze kregen een 17-3 run om de oren waarmee de wedstrijd met een 71-56 eindstand eindigde. Twee overwinningen om trots op te zijn, veel strijd en passie wordt altijd gewaardeerd door het publiek, en je pakt er ook punten mee.