Heren beleven in Uithuizen rampzalige avond


Heren beleven in Uithuizen rampzalige avond

19 november Zuidlaren – Voor de tweede maal op rij beleven de heren van Epeios een toch wel als rampzalig te betitelen vierde kwart. Na drie kwarten, net als vorige week, op voorsprong maar bij het eindsignaal toch verloren en met wederom een zware blessure voor een van de Zuidlaaders. Eindstand 49-41.

20161119-bv-epeios-vs-sietsema-highlanders

Vorige week vormde een vervelende enkelblessure van center Paul Spanjer de mentale tik die de Zuidlaarders uit evenwicht bracht waardoor het vierde kwart verloren ging tegen de medekoploper. Afgelopen zaterdag een vergelijkbare situatie. Na drie prima kwarten stond er een kleine maar acceptabele voorsprong van 30-37 op het scoreboard. Tegenstander Highlanders uit Uithuizen kwam echter met een sterk vierde kwart op de proppen en liep de achterstand snel in om vervolgens een kleine voorsprong op te bouwen.

Een uitbraak van een van de spelers van de Highlanders met in de achtervolging Walter van Marum liep zeer ongelukkig af. De Uithuizer speler was eigenlijk niet meer in te halen en in een uiterste poging de uitbraak af te stoppen ging het mis.  Onrechtmatig (en ook bestraft door de scheids overigens) werd de Uithuizer onderuit gehaald. Bij de landing van beide spelers landden ze dermate vervelend boven op elkaar dat Zuidlaarder Van Marum een mogelijk ernstige knieblessure opliep.

Na deze twee verloren wedstrijden moet er volgende week zondag in de thuiswedstrijd tegen Moestasj om 14:00 toch echt weer gewonnen worden om bovenin te blijven meedraaien. Dat moet dan wel gebeuren met twee spelers minder, taak dus aan de andere spelers om een stapje extra te zetten!