Heren BV Zuidlaren Trojans geven winst uit handen tegen BVG


Heren BV Zuidlaren Trojans geven winst uit handen tegen BVG

Groningen – 15-03-’14 – Bijna was het de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren gelukt om BVG uit Groningen te verslaan. Na twee eerdere nipte nederlagen tegen dit team moest er dit keer gewonnen worden. Maar het lukte weer nét niet.

De Zuidlaarders begonnen uitstekend aan de wedstrijd. De sprongbal werd gewonnen en er volgde een knallende openingsaanval waardoor na drie seconden Epeios al op voorsprong kwam in de wedstrijd. Het spel golfde in hoog tempo op en neer dit kwart met Epeios als duidelijk winnaar met een eindstand van 10-21.

In het tweede kwart kwam BVG erg sterk terug. Na een zeer zwak eerste kwart begon hun spel nu wel goed te lopen en gelijk had Epeios hier moeite mee. Van de elf punten voorsprong bleef nog één punt over. Stand bij rust 34-35.

Na rust was BVG nog steeds de betere maar liepen ze niet veel uit. Alleen in de laatste minuten liet Epeios het lopen waardoor de Zuidlaarders na drie kwarten op een 56-51 achterstand waren gekomen.

Het beslissende vierde kwart werd na een donderpreek van coach Peter Apol scherper begonnen. De Zuidlaarders kwamen terug tot 62-62 in de 7e minuut. Een wedstrijd uitspelen door de tegenstander geen enkele mogelijkheid te bieden om nog te scoren dat wil maar niet lukken bij de Zuidlaarders en ook dit keer niet. Het werd uiteindelijk nog 62-68. Zonde, want er had echt gewonnen kunnen worden vandaag. Het was een goede wedstrijd met strijd van beide kanten, goede aanvallen en weinig persoonlijke fouten. En BVG was voor de derde keer op rij in onderlinge duels, nipt de sterkere.