Heren BV Zuidlaren Trojans pakken weer punten


Heren BV Zuidlaren Trojans pakken weer punten

FOTO-79

Klik op de foto voor meer foto’s

21 februari 2015 ZUIDLAREN
De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren togen zaterdagavond richting Peize voor een inhaalwedstrijd tegen de plaatselijke vereniging Jumping Five. Ondanks de ogenschijnlijk spannende einduitslag van 59-63 is de overwinning nooit in gevaar geweest voor de Zuidlaarders.

Met twee geblesseerden was de rotatie voor deze wedstrijd iets smaller dan normaal voor de heren van Epeios. Echter omdat de tegenstander zelf ook maar zes spelers had was dat niet echt een probleem. In de eerste helft kabbelde de wedstrijd richting de rust. Weinig spectaculaire aanvallen en vooral aan beide kanten een zwakke verdediging. Epeios liep langzaam uit tot een 20-27 ruststand maar gezien de vele kansen aan beide kanten had het eigenlijk veel meer moeten zijn.

In het derde kwart ontbrandde de wedstrijd even in een aantal felle acties van beide zijden. Maar het spelbeeld bleef verder redelijk gelijk, mooie acties werden afgewisseld met knullig balverlies. Op het hoogtepunt was de voorsprong voor Epeios 14 punten maar richting het einde van de wedstrijd kwam Peize steeds iets dichterbij. Na een fout op een driepuntspoging wist Jumping Five deze drie bonuspunten nog mee te pikken maar bleef uiteindelijk toch steken op 59-63. De Zuidlaarder heren hadden verzuimd het echt af te maken en gaven daarmee Jumping Five de kans om nog wat terug te komen. Zo mochten de Zuidlaarders na het onnodig spannende slot dan toch de roze wedstrijdsheet voor de winnaars mee naar huis nemen.

FOTO-77

Ward Paludanus (met bal nr.13) heeft de verdediging van Peize op de rug gekregen en onderneemt een schotpoging.
Verder te zien in het zwart v.l.n.r. Tim Enting (nr.5), Stefan Tissingh (nr.12 (verborgen achter nr.5)) en Kars Denkema (nr.6)