Heren BV Zuidlaren Trojans redden het niet tegen koploper


Heren BV Zuidlaren Trojans redden het niet tegen koploper

13 december 2014 HOOGEZAND – De Zuidlaarder basketballheren van BV Zuidlaren Trojans zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd een aanval op de positie van de koploper te doen. Typhoons Hoogezand was in eigen huis te sterk in een echte strijd. Na het 62-48 verlies lijkt een topnotering in de competitie steeds verder uit zich te raken voor de Zuidlaarders die nu vierde staan.

In de Kalkwijckhal in Hoogezand begon Epeios nog goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten stond het 5-8 voor Zuidlaren. Echter een time-out van de coach van Hoogezand had het voor hun gewenste effect. In de resterende vijf minuten van dit kwart werd de stand totaal omgebogen tot 24-10. In het tweede kwart wist Epeios deze run goed te counteren door het kwart met 8-18 te winnen. Dit bracht de ruststand op 32-28.

In de tweede helft ging de wedstrijd meer evenwichtig heen en weer. Scores om en om, maar toch steeds net wat vaker aan de kant van Hoogezand. Er werd hard gestreden voor elke bal, niet altijd ging dit even netjes maar echt gemeen werd het niet. Frustratie was er aan beide kanten in elk geval genoeg want het is altijd het andere team dat te fel is. Uiteindelijk werd er bij een stand van 62-48 afgefloten.

Daarmee heeft koploper Typhoons haar koppositie verstevigd en dit betekend voor BV Zuidlaren Trojans dat zij hard zal moeten werken om nog in de top 3 van de competitie te kunnen eindigen.