Heren BV Zuidlaren Trojans verliezen in Uithuizen


Heren BV Zuidlaren Trojans verliezen in Uithuizen

Zaterdag 15 november 2014 :Uithuizen – De belangrijke uitwedstrijd van de basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren is afgelopen zaterdag jammerlijk verloren. Bij winst kon het team stijgen naar de eerste plaats maar deze is nu voorlopig weer uit zicht. Met 66-59 gingen de Zuidlaarders ten onder in de one-man show van één speler van Uithuizen.

Als je in de tweede minuut van het eerste kwart een technische fout tegen krijgt, dan weet je wat voor wedstrijd je tegemoet gaat. Een speler van Epeios kreeg een technische fout omdat deze tegen de scheidsrechter aan viel na een gemiste lay-up. Het was niet toegestaan de scheidsrechter aan te raken was de argumentatie. Grote onzin natuurlijk maar ertegenin gaan levert niks op en dus werd er doorgespeeld. Na een 17-5 achterstand wisten de Zuidlaarders de stand na 10 minuten gelijk te trekken tot 19-18.

In het tweede kwart begon ook de one-man show van een speler van Uithuizen. Deze speler wist 44 van de in totaal 66 punten te scoren deze wedstrijd en was zonder twijfel de beste speler op het veld. Keihard werd hij verdedigd, meestal door twee man tegelijkertijd. Hem afstoppen was de hoofdtaak voor de verdediging. Dat viel niet mee gezien hij erg lang en atletisch was. Dit tweede kwart scoorde deze speler 12 punten. De ruststand werd op 38-36 bepaald.

In de tweede helft van de wedstrijd een vergelijkbaar beeld. Één scorende speler van Uithuizen die gesteund door de scheidsrechter alles mocht. Basketball is een technische sport maar volgens de scheidsrechters deze wedstrijd geldt dat niet als je fysiek sterker bent dan je tegenstander. En uiteraard mag je binnen de regels je fysieke kracht gebruiken, maar een fout is en blijf een fout en als dat niet wordt gefloten dan lopen de frustraties op. Een heetgebakerde tweede helft ontvouwde zich daarom al snel.

Epeios bleef die tweede helft op het vinkentouw maar kon steeds net niet de voorsprong pakken, laat staan behouden. En na 40 minuten spelen stond er daarom een eindstand van 66-59 op het bord. Hoewel er werd verloren waren de Zuidlaarders niet ontevreden, er is hard gewerkt, veel raak geschoten en goed verdedigd.

Het was niet genoeg helaas maar voor een toekomstige ontmoeting in Zuidlaren zijn de Zuidlaarders vastberaden de punten te pakken.