Heren Epeios verliezen stevig na desastreus eerste kwart


Heren Epeios verliezen stevig na desastreus eerste kwart

25 april Hoogezand – De wilde plannen van de Zuidlaarder basketballheren om de kampioensaspiraties van tegenstander Typhoons uit Hoogezand te verstoren zijn op niets uitgelopen. Na een dramatisch eerste bedrijf in de uitwedstrijd in Hoogezand stond het 27-8 voor thuisploeg en dat had zomaar meer kunnen zijn. Uiteindelijk werd er dik verloren met 84-52.

Voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren staat er niets meer op het spel. Zelf is het team uitgespeeld om het kampioenschap en heeft het de vierde plaats stevig in handen. Misschien speelde dit wel mee in het achterhoofd van de spelers op het veld. Waar de spelers van Typhoons fel en gedreven op het veld stonden ontbrak alle pit bij de Zuidlaarders. Na 7 minuten spelen stond het 19-0 en was het verschil voor de rest van de wedstrijd gemaakt. Het tweede kwart was aanmerkelijk beter. De aanviel liep bij de Zuidlaarders een stuk soepeler maar de verdediging was nog steeds zo lek als een mandje en zo stond het bij rust 46-26.

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. Typhoons was sneller, feller en effectiever en profiteerde van rommelende en op elkaar zeurende Zuidlaarders. Ook de scheidsrechter moest het ontgelden en dat wordt niet gepikt in het basketball en bestraft met een technische fout. Dus kon Typhoons de daarmee gratis verkregen vrije worpen verzilveren en verder uitlopen. Via 65-34 na drie kwarten werd er afgefloten bij een 84-52 eindstand. Al met al een slechte pot van de Zuidlaarders die zich zullen moeten revancheren in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen de Highlanders uit Uithuizen. Winnen de Zuidlaarders thuis van de Highlanders dan wordt Typhoons uit Hoogezand kampioen, maar winnen de Highlanders dan worden zij de kampioen. Dat belooft een beladen wedstrijd te worden.