Instelling maakt het verschil voor BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren


Instelling maakt het verschil voor BV Zuidlaren Trojans Zuidlaren

29 oktober Groningen – De heren van BV Zuidlaren Trojans togen afgelopen weekend naar Groningen voor de wedstrijd tegen BVG, na een onthutsend slechte eerste helft werd in de tweede helft alsnog vakkundig afgerekend met de Groningers. Eindstand: 47-57.

20161028-bv-epeios-vs-bv-groningen

De Oude ALO bij het Martini ziekenhuis was het toneel van de wedstrijd BVG tegen BV Zuidlaren Trojans, in de vaak sfeervolle zaal was echter voor het publiek de eerste helft niets te beleven. Aan beide kanten werd veel knullig balverlies geleden. Epeios dat toch echt de bovenliggende partij was miste in de aanval kans op kans. De verdediging was niet veel beter, terwijl iedereen wist dat er daar een tandje bij moest om de wedstrijd om te draaien lukte het niet om dat ten uitvoer te brengen op het veld. Lichtpuntje op het veld was nieuwkomer Jurrie Nieuwenhuizen die voor de Zuidlaarders een sensationele buzzerbeater vanaf eigen helft scoorde. Na het eerste kwart stond het 10-10 en na twee kwarten, bij rust, was het 25-17. Er moest iets gebeuren want met gelukschoten van eigen helft win je de wedstrijd meestal niet.

Na rust stond er een ander team zo leek het. Het waren dezelfde vijf spelers die de wedstrijd begonnen die ook nu het veld betraden, maar de instelling was anders. Die hernieuwde spirit betaalde zich dubbel en dwars uit op het veld. Een felle verdediging leverde vaak balverlies van de tegenstander op. Aan de andere kant van het veld was er nu een goed lopende aanval over meerdere schijven die ook de score in positieve zin veranderde. De achterstand van 25-17 bij rust werd in de tien minuten van het derde kwart omgedraaid in een 32-39 voorsprong. Die voorsprong gaven de Zuidlaarders onder leiding van coach Kees Hielema niet meer uit handen. Een gezapig laatste kwart leverde een 47-57 overwinning op. De punten mogen de Zuidlaarders koesteren, evenals het spelbeeld in het derde kwart. De rest, dat is geschiedenis.

De volgende tegenstander voor het nog steeds ongeslagen vlaggenschip van BV Zuidlaren Trojans zijn de studenten van De Groene Uilen uit Groningen, zij komen op 5 november om 10:45 op bezoek in De Zwet in Zuidlaren.