Kampioenschap voor BV Zuidlaren Trojans U14


Kampioenschap voor BV Zuidlaren Trojans U14

ZUIDLAREN 02 april 2016 – Ging het twee week geleden nog mis doordat andere uitslagen Epeios niet gunstig waren gezind, deze week hadden de basketballers van Epeios het geheel in eigen hand. Winnen of gelijkspelen was genoeg. Het werd een dikke winstpartij, 32-71, waarin Epeios U14 liet zien de dik verdiende kampioen te zijn.

12952922_1086164781424675_1860486879_o

De kampioenen van BV Zuidlaren Trojans U14 (Foto door Frank Warnars)

Staand v.l.n.r.: Ass. coach Tim Enting, Rienk van der Werff, Aron Vossebelt, Jesse Hielema, Bernard Mulder, Jeroen Klinkhamer, Victor Alting en coach Walter van Marum.
Gehurkt v.l.n.r.: Daan van der Meer, Nick Warnars en Merlijn de Hoop.

Het Epeios jeugdteam met spelers tot 14 jaar is het hele seizoen al oppermachtig in de tweede regionale klasse. Er werd nog geen partij verloren hoewel sommige wedstrijden wel spannend waren geweest. Twee weken geleden was de eerste kans om definitief die eerste plaats veilig te stellen. Echter gooide de nummer twee roet in het eten door ook te winnen in diens partij dus moest het feestje nog even worden uitgesteld ondanks dat Epeios zelf haar wedstrijd wel won. Zaterdag 2 april was daarom de tweede kans, nu zou winst of gelijkspel genoeg zijn in de uitwedstrijd bij middenmoter Assist uit Assen.

De jonge Zuidlaarders begonnen onder leiding van coaches Walter van Marum en Tim Enting goed aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten werd een 2-10 voorsprong gepakt die nog wat verder werd uitgebreid met een mooie driepunter van Jesse Hielema. Het tweede kwart was het minste van de wedstrijd, de verdediging was niet helemaal scherp en ook het vizier stond niet goed afgesteld. Er werden bijvoorbeeld alleen al vijf vrije worpen onbenut gelaten.

Na rust waren de tribunes inmiddels volgelopen met de spelers van de andere teams van Epeios die die ochtend eerst zelf moesten spelen. Samen met de vele ouders waren zij de spreekwoordelijke zesde man op het veld. Of het nu kwam door de vele luide aanmoedigingen vanaf de kant of door de peptalk van de coaches in de rust, de ballen vlogen er nu achter elkaar in. Na de 13-27 ruststand stond het na de tien minuten van het derde kwart opeens 23-53! En als de Assenaren hadden gedacht dat de storm toen ging liggen dan kwamen ze bedrogen uit. In het vierde en laatste kwart vergrootte Epeios U14 de voorsprong tot de fantastische einduitslag van 32-71.

Na het laatste fluitsignaal was er natuurlijk vreugde alom en vielen de spelers elkaar in de armen. Het bestuur van de Zuidlaarder basketballvereniging kwam de prachtige beker uitreiken waarna de spelers feestend richting de kleedkamers trokken om daar de coaches onder de douche te zetten. ’s Avonds werd het feest nog uitgebreid gevierd in het Grand Cafe in Zuidlaren. De spelers kregen een heerlijke maaltijd aangeboden waarna er tot in de late uurtjes feest werd gevierd en de beker van hand tot hand ging. De competitie is nog niet voorbij, nog twee wedstrijden staan er gepland die de jongens natuurlijk ook graag nog zullen willen winnen om daarmee echt ongeslagen kampioen te worden.