Een goede generale…….
(zaterdag 25 febr. 2023)

Moeten de ouders gedacht hebben die gister de training zagen en vandaag de wedstrijd in Emmen.

Want zo mooi als het gister ging tijdens de training zo lastig wilde de bal door het netje vandaag in de Angelslohal in Emmen.

Gisteravond geoefend met oa Catch and face (the basket) mannetje(dit betekend altijd m/v) oppakken en veel overspelen om de vrije speler en vaak een lay-up te creëren.

Vandaag afgereisd naar Emmen zoals gezegd met 10 spelers en zeker 12 man publiek.

Die zagen in de eerste helft alle lay-ups en open schotjes misgaan waar ze tijden de training vaak raak gaan. Het tempo lag wel hoger en dus was het advies voor de 2e helft: Wel snel spelen maar niet gehaast!

Bij rust stond het 1-6 achter.

Vanaf de 2e helft werd alles anders. De lay-ups gingen er nu wel in, er werd beter en sneller gepast en vanuit een prima ‘’man-to-man’’ verdediging wisten veel fastbreaks te lopen met als gevolg een snelle voorsprong van 10-8 en een uiteindelijke winst van 21-10.

De spelers die mee waren vandaag:

Leander: met zijn goede dribbels en zijn lievelingsschotje vanuit de bucket kan deze 6 jarige zo mee komen. Leander traint op zondag bij Jong Groningen Basketbalt in Haren, een enorme aanrader voor alle basketballers die wat beter willen worden.

Ellie: de kleinste en misschien wel de snelste van het team(ze doet ook aan atletiek), loopt altijd vooraan waardoor veel anderen de vrijheid krijgen om te scoren.

Lars: vers van het voetbal naar het basketbalveld. Waar de bal is is Lars. Werd mede door de goede tips van scheidrechter (nooit met 2 handen dribbelen) per kwart beter en wist ook nog mooi te scoren

Stein: Ook de noppen geruild voor de hoge schoenen, Meer jumpballs en steals dan wie dan ook op het veld, deze razendsnelle speler kan het aanvallend maar zeker ook verdedigend iedereen heel moeilijk maken

Rense: Als Rense er zin in heeft dribbelt die overal langs. Ondanks dat de bal (net al bij bijna iedereen) er maar lastig in wilde vandaag, gaf die niet op en heeft die het team heel goed geholpen.

Eva: deze girlscout is een echte winnaar. Toen de (eerste wedstrijd)spanning wat weg zakte dribbelde en vloog Eva over de vloer alsof ze al jaren basketbalt. Mooie score(s) als gevolg

Tessel: deze lange atlete heeft de smaak te pakken. Net begonnen en nu al ‘’game-ready’’ alleen het staartje mocht nog wat strakker😉 Van opdribbelen tot onder de ring, Tessel wordt een alleskunner.

Lea: Fanatiek in de verdediging kreeg haar mannetje de bal bijna nooit. Dan zelf ook nog meedraaien in de aanval en een schitternde score via het bord, en het was een geslaagde middag.

Mats: Deze wervelende speler met een neusje voor het scoren dribbelde zich veelvuldig vrij en had ook oog voor zijn teamgenoten. De lay-ups op snelheid zijn super om te blijven oefenen, en dan kan deze jongeman al heel gauw met ‘’grote jongens’’ meedoen

Kathelea: Onze hoogezandster trots, met nieuw tenue en duidelijk een extra training in de week(ze gaat hard vooruit). Ze staat vaak op de juiste plek en weet met haar goede schotje makkelijk te scoren.

Het allergrootste compliment gaat uit naar de scheidsrechters (dit waren ook coaches van de tegenstander) door hun (bege)leiding scheelt het mij (ons) wel een maand aan training. Ze legden alles goed uit en de spelers werden zichtbaar beter gedurende de wedstrijd. Helemaal top!

Op naar een welverdiende vakantie.

Na de voorjaarsvakantie willen we de training verlengen naar 17:30 zodat we naast de oefeningen meer tijd voor het spelend leren kunnen maken!