Vandaag was het eindelijk zover: het eerste peanuts toernooi van de Trojans uit Zuidlaren! Lang was er door velen naar uit gekeken, lang duurde het voordat de eerste échte krachtmeting er kwam. Maar vandaag, op 3 december 2022, mochten we eindelijk met 15 (!) spelers afreizen richting Haren.

Selecties
Bij aankomst werden de spelers door coaches Kasper en Gerard verdeeld in twee, gelijkwaardige, teams. Het eerste team bestond uit: Robin, Thijn, Leah, Fenne, Tim, Rense, Quinne en Tao. In het tweede team zaten Jesse, Pepijn, Dexter, Izis, Zoë, Kataleya en Leander. ‘

Beide teams mochten 6 wedstrijden spelen. De deelnemende teams, naast de Trojans, waren: Dyna uit Heerenveen, Dunk uit Zuidhorn, HSV uit Haren en Assist uit Assen. Alle clubs hadden meerdere teams afgevaardigd naar het toernooi.

Warming up
Voordat de warming-up begon stonden de gezichten van de peanuts er gespannen bij. De één had een wit neusje terwijl de ander met rooie wangetjes stond te wachten op wat komen ging. De organisatie uit Haren had een gezamenlijke warming-up voorbereid waar iedereen aan mee deed. Na een fiks potje ‘hoofd-schouders-knie-én-teen’ waren alle spieren genoeg warm om te beginnen aan het toernooi.

Wedstrijden
Beide teams van de Trojans mochten in de eerste speelronde nog niet aan de bak. Dit deed de opgelopen zenuwen geen goed. Er werden vanaf de spelerstribune complete analyses losgelaten op de spelende teams (“die speler moet je in de gaten houden”, “als jij nou die gaat verdedigen, dan kunnen we de rest wel aan”, et cetera). Het speelschema werd ook goed onder de loep genomen waardoor beide coaches zich bijna niet meer op het speelschema hoefden te richten.

Na de zoemer die het eind inluidde van de eerste speelronde mochten we ein-dúh-lúk aan de slag. Trojans 1 en 2 speelden naast elkaar op veld 1 en 2. Voor beide teams was Dyna uit Heerenveen de tegenstander. Al snel bleek dat beide teams uit Friesland niet opgewassen waren tegen Zuidlaren en beide wedstrijden werden met winst afgesloten. Toen de zoemer het einde van de wedstrijd aangaf zagen we vooral veel opluchting bij de peanuts (“hey, we zijn best goed!”, “we zijn lang niet zo slecht!”).

Hoewel het tijdens dit toernooi niet om de winst ging, waren onze spelers ontzettend blij dat alle opvolgende wedstrijden ook met winst werden afgesloten. Beide coaches vonden het vooral mooi dat er ontzettend goed samen werd gespeeld, dat iedereen een aandeel had in de winsten die aan elkaar werden geregen en dat de teamspirit erg goed was onder de 15 spelers.

Afsluiting
De cooling down werd wederom ingezet door de organisatie en daarna was het klaar..: het eerste afgeronde toernooi was een feit. Na de gebruikelijke gezamenlijke yell (“1-2-3 TEAM”) én het bedanken van de meegereisde supporters/ouders mocht iedereen zich moe maar voldaan gaan omkleden om daarna de reis richting Zuidlaren in te zetten.