Steengoed Epeios doorbreekt 100 punten grens tegen Groene Uilen


Steengoed Epeios doorbreekt 100 punten grens tegen Groene Uilen

05 november Zuidlaren – De basketballheren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hadden zaterdagochtend 5 november geen kind aan de Groene Uilen uit Groningen. Na een vernietigend eerste kwart (27-0) bleef de trein maar doordenderen tot de absurde eindstand van 107-25.

De nog ongeslagen basketballers van basketballvereniging Epeios speelden een thuiswedstrijd tegen studentenclub Groene Uilen. Epeios moest het doen zonder de afwezige coach Kees Hielema. De Groningers waren met elf man naar Zuidlaren gekomen maar keken desondanks halverwege het eerste kwart al tegen een 15-0 achterstand aan. De messcherpe Zuidlaarders lieten geen spaan heel van de bezoekers: in de verdedigen kwam de bal niet in de buurt van de basket en in de aanval lag de bal er al in voordat de Groningers er iets tegen konden beginnen. Zo was het eerste kwart de opmaat voor een galavoorstelling van de Zuidlaarder basketballkunde. Na tien minuten stond het 27 tegen 0.

 

14971558_10202542090909347_659342660_oHet tweede kwart was van hetzelfde laken een pak; Twee driepunters, meerdere fast breaks oftewel snelle uitbraken en vooral veel mooi teamspel. In het tweede kwart wisten de bezoekers ook wat punten te scoren waardoor Groningers ook op het scorebord kwamen. Ruststand 54-5.

Na rust bleef Epeios het spel domineren en waren ze vooral bezig met aanvallen. Hierdoor konden de bezoekers ook hun punten meepakken. Ondertussen waren de Zuidlaarders hard op weg richting de magische 100 punten grens. Drie minuten voor tijd bracht Walter van Marum de score van 99 naar 101 met een solo-aanval tussen twee man door. Bij het eindsignaal na veertig minuten stond er de verpletterende uitslag van 107-25 op de borden. Voor het teamgevoel en het doelsaldo een uitstekende wedstrijd. Tevens is het een goede opmaat  naar volgende week als de uitwedstrijd tegen medekoploper Excercitia uit Eelde op het programma staat.

20161105-bv-epeios-vs-de-groene-uilen