Sterk competitiedebuut jongste jeugd BV Zuidlaren Trojans maar geen winst


Sterk competitiedebuut jongste jeugd BV Zuidlaren Trojans maar geen winst

31 januari 2015 ZUIDLAREN – Voor de basketballjeugd van BV Zuidlaren Trojans stonden dit weekend uitwedstrijden op het programma. De jongste jeugd in het onder 14 (U14) team maakte zijn competitiedebuut in Veendam maar wist niet te stunten tegen de nummer twee van de ranglijst. Het andere jeugdteam U16 pakte wel punten in hun uitwedstrijd in en tegen Uithuizen en blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Enigszins gespannen moeten de jongens tot 14 jaar van het U14 team toch wel zijn geweest afgelopen zaterdag. Hun eerste officiële wedstrijd en gelijk moesten ze uit naar Veendam, de nummer twee van de ranglijst. Na weken voorbereiding door coaches Walter van Marum en Tim Enting gingen ze vandaag hun krachten meten met de Veendammers. En dat deden ze boven verwachting goed! Na tien minuten spelen stond er 12-8 op het bord en bij rust 31-20. Een geweldige comeback in het derde kwart bracht de stand zelfs tot 39-35 maar toen was de pijp toch een beetje leeg van de jonge Zuidlaarders. Gewonnen werd er dus niet maar met een eindstand van 49-39 tegen de veel ervarener nummer twee mag gerust gezegd worden dat er veel toekomst in dit team zit.

De jongens tot 16 jaar van het U16 team waren ondertussen met hun wedstrijd in en tegen Uithuizen begonnen. In de strijd om het kampioenschap mochten bij deze laagvlieger absoluut geen punten verspeeld worden en dat gebeurde ook niet. Spelend in de prachtige nieuwe tenues werd er vakkundig afgerekend met de kleine spelers van Uithuizen. Door steeds de lange mensen in stelling te brengen wisten de Zuidlaarders makkelijk te scoren. Hoewel de overwinning met 37-68 afgetekend is hadden er eigenlijk meer punten gemaakt moeten worden om het doelsaldo nog extra op te krikken. Dit kan aan het eind van de rit het verschil betekenen tussen wel of niet kampioen worden.

teamfoto ju16

Klik op de foto voor meer foto’s

 

Het U16 teams in de nieuwe tenues (31-01-’15)

Staand v.l.n.r.: Coach Kars Denkema, Lloyd Scholma, Yarno Bremer, Liam Hummel, Daan Schipper, Matthijs Uildriks en assistent-coach Stefan Tissingh.
Gehurkt v.l.n.r.: Rein Gankema, Marvin Wongsoardjo, Thijs Nieuwenhuis, Jemme Huinink, Onno Heemskerk en Maurice Enschede.

Foto door Dries Gankema