Teams BV Zuidlaren Trojans lopen averij op


Teams BV Zuidlaren Trojans lopen averij op

22 november 2014 ZUIDLAREN – De twee competitieteams van de Zuidlaarder basketballvereniging Epeios hebben zaterdagochtend beide averij opgelopen in de strijd om de kopposities.

FOTO-10

Klik op de foto voor meer foto’s: JU16 – Assist2

FOTO-63

Klik op de foto voor meer foto’s: HS1 – MSK HS1

De JU16 kon geen vuist maken tegen Assist uit Assen en het herenteam van Epeios kwam niet voorbij MSK uit Musselkanaal. Voor beide teams zijn dit dure punten in de strijd om een hoge notering.

De jongens tot 16 jaar hadden tot deze zaterdag vijf wedstrijden gespeeld en deze ook alle vijf gewonnen. Deze ‘winning streak’ kwam ruw ten einde met het bezoek van Assist. De bezoekers waren veel feller, sneller en sterker. Vooral in de eerste helft was dit verschil duidelijk zichtbaar. Het is een terugkerend probleem voor het team van coaches Denkema en Tissingh.

In de tweede helft werd er duidelijk beter gevochten maar het kwaad was al geschied. De russtand van 15-32 bleek een onoverbrugbaar gat en hoewel de voorsprong niet verder uitliep voor de Assenaren wonnen zij uiteindelijk verdiend met 41-57.

Het herenteam stond na de wedstrijd van de jeugd voor de moeilijke taak MSK puntloos terug naar huis te sturen. De voortekenen waren niet goed: Coach Apol moest zelf spelen, de assistent coach was ziek, twee spelers zaten in het buitenland en een was geblesseerd.

Daar hield de ellende niet op want bij de wedstrijd zelf bleek een speler ziek te zijn en blesseerde een speler zich tijdens de wedstrijd. En zo bleven er maar 6 fitte spelers over zonder coach.

Dat liet zich in de wedstrijd goed zien en zo ging deze pot verloren 43-56. Met vier gewonnen wedstrijden uit zeven totaal moet het team zich voorlopig tevreden stellen met een vierde plaats in de ranglijsten.