Teams BV Zuidlaren Trojans slaan belangrijke slag


Teams BV Zuidlaren Trojans slaan belangrijke slag

17 januari 2015 GRONINGEN – De twee competitie teams van basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren hebben afgelopen weekend beide een belangrijke overwinning gepakt. Jeugdteam U16 won een moeizame uitwedstrijd in Bedum en het herenteam won onverwacht dik de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Celeritas-Donar.

Uit in Bedum was de opdracht voor de jongens tot 16 jaar simpel, punten pakken zonder schade op te lopen. Volgende week moeten de jongens het opnemen tegen de mede-koploper uit Winschoten dus in Bedum punten verspelen kon dodelijk zijn voor de race om de eerste plaats. Punten werden er niet verspeeld, maar het ging ontzettend moeizaam. Tot halverwege het derde kwart wist Bedum de stand gelijk te houden en zelfs even een voorsprong te pakken. Uiteindelijk wisten de Zuidlaarders toch de wedstrijd naar zich toe trekken op wilskracht en werd er afgefloten op 37-51.

Voor het herenteam stond ook een zware pot op het programma. De Zuidlaarders staan op de vierde plaats en de Groningers van Celeritas-Donar op de vijfde. Een kop groter, twee keer zo breed en drie keer zo veel ervaring maar ondanks dat kwam Epeios flitsend uit de startblokken. Het tweede kwart was wat minder want via 10-23 na het eerste kwart werd het 22-33 bij rust. Na rust ging het van een leien dakje voor de Zuidlaarders. Driepunters vlogen Donar om de oren en de ene snelle uitbraak volgde na de andere. Het kwart werd met 3-24 gewonnen en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld want terugkomen van een 25-57 tussenstand valt niet mee. Dat gebeurde dus ook niet en zo won Epeios de wedstrijd met 37-72, een onverwacht grote overwinning. Hiermee verstevigden de Zuidlaarder basketballers hun vierde positie op de ranglijst.