Terugblik HU22 seizoen 2013-2014


Terugblik HU22 seizoen 2013-2014

FOTO-1De trainingen zijn afgelopen. De wedstrijden zijn gespeeld. Het seizoen zit erop voor de HU22. Het is daarom tijd om terug te blikken op het seizoen, en hoe doe je dat beter dan met statistieken.

Er zijn in het seizoen 2013-2014 maar liefst 22 wedstrijden afgewerkt onder leiding van coach Peter Apol. Hiervan zijn er uiteindelijk 9 winnend afgesloten. Begon het team nog in de tweede klasse U22, na drie dikke overwinningen (82-43 tegen Haren, 98-41 tegen Assen en 123-16 tegen Donar-3) werd het team al snel naar de eerste klasse gepromoveerd. Daar werden ook de eerste drie wedstrijden gewonnen, maar daarna ging het minder. Er zouden de rest van het seizoen nog maar drie overwinningen bij komen.

walterTopscorer dit seizoen met 378 punten is, dikverdiend, Walter! Met bijna 20 punten gemiddeld per gespeelde wedstrijd was hij veruit de meest scorende speler. Verder een keurige tweede plaats voor Bas P. (292) en Stefan is derde geworden met 192 punten.

In het foutenklassement is de ‘winnaar’, Erwin met 75 fouten in 20 wedstrijden, tweede plaats voor Stefan met 62 fouten in eveneens 20 wedstrijden en derde is Bas P. met 55 p’s in 17 wedstrijden. Helaas kost een weddenschap met Bas mij (Stefan) nu een krat bier, ik heb vaker vijf fout gemaakt dan hij (6 om 3), maar als ik nog wel even mag benadrukken dat ik gemiddeld per wedstrijd toch net iets minder fouten maak dan Bas (3.1 om 3.2) dan heb ik toch ook nog een beetje gewonnen.
Wie heeft zich dan het keurigste gedragen is de resterende vraag. Er is maar een die in aanmerking komt voor deze titel, Matthijs. De lieverd ;-).
Met 12 fouten in 12 gespeelde wedstrijden komt hij op een keurig gemiddelde van 1 per wedstrijd.

Kijken we nog even naar het grotere geheel op teamniveau. Wij, BV Zuidlaren Trojans, hebben 1447 punten gescoord en onze tegenstanders 1360. Het positieve doelsaldo is grotendeels te danken aan de eerste drie dikke overwinningen in de tweede klasse. Gemiddeld scoren wij mede daardoor 65 punten per wedstrijd!
Bij die 65 punten van ons horen echter ook gemiddeld per wedstrijd 19 fouten. Wij hebben over het geheel van de 22 wedstrijden 429 fouten gemaakt. Onze tegenstanders 352. Dit was duidelijk de zwakte van het team.

Mooiste overwinning voor mij (Stefan) persoonlijk was de eerste wedstrijd in de eerste klasse tegen Celeritas Donar 2, de latere kampioen. We wonnen toen met 58-59. Wat een wedstrijd! Voor mij als statistiekenman en amateurjournalist was de wedstrijd tegen Celeritas Donar 3 fantastisch. Een uitslag van 123-16 maak je immers niet elke dag mee.

FOTO-131

Volgend seizoen gaat het team in de Heren klasse meespelen. Welke klasse precies, hoeveel we gaan trainen en met welke spelers precies is nog onduidelijk maar we gaan er weer voor volgend jaar. Ook ik zal volgend jaar weer ‘onafhankelijk’ verslag doen van de wedstrijden, ik zal mijn best doen dan nog meer leuke uitspraken en gezegdes te verwerken in mijn verslagen.

Wil ik dit stuk graag afsluiten met een bedankje voor ons immer-enthousiaste en super-loyale publiek. Bij vele wedstrijden konden wij op jullie steun rekenen en dat waarderen wij enorm! Namens het hele team daarom; Bedankt en heel graag, tot volgend seizoen!
– Stefan Tissingh