Thuisweekend Epeios met winst en verlies


Thuisweekend Epeios met winst en verlies

ZUIDLAREN 14 november – Het thuisweekend voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans kende, zoals vaak in de sport, winnaars en verliezers. De jongste jeugd van de U14 waren in hun wedstrijd de duidelijke winnaars tegen BV Aquila uit Veendam (97-10). Het andere jeugdteam, de U18, speelde zeer verdienstelijk maar verloor toch met 51-69 van ESBC Menhir uit Sneek.

De U14 opende het thuisweekend in de wetenschap dat zij door de Nederlandse basketballbond per 27 november worden gepromoveerd naar de tweede klasse. Na vijf dikke overwinningen zat dat er ook wel aan te komen en dat is ook veel leuker natuurlijk. Tot die tijd spelen ze hun wedstrijden in de derde klasse, en ook nu wonnen ze weer dik. Tegenstander Aquila uit Veendam was totaal onmachtig om iets uit te richten op het veld. Aquila was gewoon te jong en onervaren. Epeios U14 scoorde aan de lopende band en verzwakte geen moment zag ook de tevreden coach Van Marum. Uitslag 97-10.

Ook in de competitie van de U18 wordt het een en ander veranderd. Drie erg sterke tegenstanders worden gepromoveerd door de bond waardoor er een gelijkwaardigere competitie overblijft met team die dichter bij elkaar liggen. Tegenstander afgelopen zaterdag was Menhir uit Sneek, een team met voor hun leeftijd opvallend stevige en lange jongens. Nu zijn de Zuidlaarders ook niet klein, maar toch zeker niet zo gespierd als de tegenstander. Met goed teamspel en een uitgekiende verdediging wisten de Zuidlaarders goed bij te blijven en bij de tegenstander frustratie uit te lokken. Algemeen bekend is dat gefrustreerde spelers domme dingen doen en daar kon Epeios dan weer van profiteren. Desalniettemin stond het bij rust toch 26-41.
Coaches Denkema en Tissingh zagen kansen voor een stuntje maar dan moest het derde kwart wel explosief worden gestart. Dat lukte niet, juist die teamaanvallen en strakke verdediging die je dan hard nodig hebt lieten het afweten. Menhir wist de wedstrijd in het slot te gooien met een 35-61 stand na drie kwarten. En juist dat gevoel van ‘we gaan toch wel winnen’ is heel gevaarlijk zo bleek in het vierde kwart. Epeios wist het vierde kwart met vereende krachten en een explosie van energie duidelijk te winnen met 16-8, niet genoeg voor de winst maar toch een fijne afsluiter van een prima wedstrijd. Wel verloren, eindstand 51-69.