Tweede seizoenshelft begint niet optimaal voor HU22 BV Zuidlaren Trojans


Tweede seizoenshelft begint niet optimaal voor HU22 BV Zuidlaren Trojans

Musselkanaal – 04-01-’14 – De heren van BV Zuidlaren Trojans kenden geen optimale start van de tweede seizoenshelft in Musselkanaal. Uit bij BV Jahn II werd er verloren met 91-62. Deels was dit te wijten aan de sterk uitgeklede selectie die kon afreizen naar Oost-Groningen. Anderzijds bleken er ook bij de thuisploeg mensen te ontbreken. Hoe het ook zij, de punten moesten de heren achterlaten.

In het begin leek het nog goed te gaan. Epeios en Jahn hielden elkaar in evenwicht. Echter in de 6e minuut liep Jahn met een korte één-minuuts run uit tot een 20-12 voorsprong wat ook gelijk de eindstand van het kwart werd.

In het tweede kwart sloeg de numerieke minderheid genadeloos toe. De vermoeidheid, en het uitzicht daarop, sloop in de hoofden van de spelers en hierdoor liet men het hoofd wat hangen. Het leidde tot onnodig balverlies en turnovers waar Jahn goed van wist te profiteren. Het kwart werd dik verloren met 27-13 en dat bracht de ruststand op 47-25.

De frustratie over het spel, de scheidsrechters en de tegenstander werd kort botgevierd op een ongelukkig stoel die met een ferme trap ondersteboven werd geschopt door een van de Zuidlaarders. Onnodig en dom natuurlijk, maar de scheidsrechters waren ook zeker niet altijd even consequent geweest. De frustraties werden uitgesproken in de kleedkamer en het vizier werd op de tweede helft gericht. Vechtend wilde Zuidlaren ten onder gaan, knokken was dus het credo de komende 20 minuten.

Gevochten werd er in het derde kwart wel, niet altijd met succes maar dat terzijde. De vrije worpen vielen (6 uit 6), een driepuntertje werd er gescoord en ook in de verdediging was het allemaal net wat feller. Toch wist Jahn het kwart duidelijk te winnen met 26-18 en zo kwam de stand op 73-43. Het gemis van een extra lange man onder het bord was vooral groot. De tegenstander was maar klein en/of sloom en dan met maar één center de hele wedstrijd spelen zoals bij Zuidlaren noodgedwongen gebeurde, is niet ideaal te noemen.

In het laatste kwart dachten de Stadskanaalders nog even te kunnen vlammen maar het vuurtje werd direct gedoofd. Beide teams waren toch wat vermoeid en Epeios hield goed stand in de verdediging en wist in de aanval met goed low-post werk punten te pakken. Kwartuitslag 19-19. Eindstand: 91-62.

Verdiend verloren dat zeker. Bij een volgende ontmoeting echter, met een volle bank aan Zuidlaarder kant, kan Jahn II de borst natmaken. De volgende wedstrijd is op zaterdag 18 januari in sporthal de Zwet in Zuidlaren. Tegenstander die ochtend om 09:00 uur is Celeritas-Donar 1.