Verlies BV Zuidlaren Trojans heren tegen BVG


Verlies BV Zuidlaren Trojans heren tegen BVG

FOTO-30

Klik op de foto voor meer foto’s

Zuidlaren – 01-02’14 – De heren van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren hebben zaterdagochtend in de eigen sporthal totaal onnodig verloren van Basketball Vereniging Groningen uit Groningen. In Zuidlaren werd het een fouten- en vrijeworpenfestival waarin BVG de betere was, 67-80.

Direct aan het begin van de wedstrijd al ontbrak de scherpte bij de Zuidlaarders. Mede door de strak verdedigende Groningers werd er enorm veel balverlies geleden en een dergelijke misser wist men alleen te repareren door een overbodige fout te maken op de uitgebroken speler. Dit met als gevolg dat de tegenstander naast het feit dat hij misschien wel scoort er ook nog vrije worpen bij cadeau krijgt. In de eerste helft wist BVG uit vrije worpen maar liefst 15 punten te pakken. Het eerste kwart eindigde in 17-21. In het tweede kwart kwam de aanval van Epeios wat op stoom. Er werden dit kwart 24 punten gescoord door de Zuidlaarders en dat is uitstekend. Het is dan wel belangrijk dat je in de verdediging je tegenstander het leven moeilijk maakt. En juist daar ging het fout. BVG kon te makkelijk insnijden en vrije lay-ups maken en dan ook nog de rebound pakken als die er was. De 24 punten van Epeios dit kwart werden dan ook volledig teniet gedaan door de 28 punten die BVG wist te maken. Ruststand, 41-49.

Na rust wist het team van coach Peter Apol ook niet dichterbij te komen. Hoewel zowel de aanval als verdediging nu beter stonden, wisten de Groningers steeds net een paar punten meer te scoren dan de Zuidlaarders. Na drie kwarten kwam de stand op 56-68.FOTO-145
BV Zuidlaren Trojans heeft in het laatste kwart nog alles geprobeerd om de achterstand in te lopen maar het mocht niet baten. De achterstand is altijd minstens 10 punten gebleven en BVG speelde de wedstrijd knap uit. De eindstand werd bepaald op 67-80 en daar was met het vertoonde spel niets op af te dingen. Het zat er niet in vandaag.

Op 8 februari zullen de heren om 11:15 aantreden tegen de koploper, Celeritas-Donar 2 uit Groningen. Deze moet toch gewonnen worden om bij te blijven in de competitie. De teams zitten zo dicht op elkaar dat elk puntenverlies fataal kan blijken te zijn aan het einde van het seizoen.