Winst en verlies voor basketballjeugd Epeios


Winst en verlies voor basketballjeugd Epeios

Zuidlaren 13 februari 2016  – Afgelopen weekend waren er voor de basketballers van BV Zuidlaren Trojans uit Zuidlaren thuiswedstrijden in De Zwet. Jeugdteam U14 wist ongeacht dat het niet goed speelde uiteindelijk simpel te winnen van tegenstander Bedum Blues met 59-20. Het andere jeugdteam met jongens tot 18 jaar (U18) wist ondanks dat ze juist erg goed speelden niet te winnen van Menhir uit Sneek. De uitslag van die wedstrijd werd 57-88.

Men kan slechts gissen wat er met de U14 jongens aan de hand was in het eerste bedrijf van de wedstrijd tegen de Bedum Blues. Tot nu toe zijn de jongens onder leiding van coaches Van Marum en Enting bezig aan een ongekende zegereeks die heeft geleid tot een ongeslagen eerste positie in de ranglijsten. Maar deze ochtend was dat niet terug te zien op het veld. Na tien minuten spelen stond de zeer magere tussenstand van 5-2 op het scorebord. Het tweede kwart was al wat beter waardoor de ruststand 19-8 werd.
Na de pauze stond er opeens een heel ander team op het veld. Met hard werken, strijd en passie wisten de jonge Zuidlaarders in de tweede helft van de wedstrijd alsnog Bedum omver te blazen. Een 23-2 derde kwart en de lach op de gezichten was weer helemaal terug. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 59-20 gewonnen en dan rest alleen nog de vraag wat de coach in de rust dan toch tegen de spelers heeft gezegd.

Evenals bij de U14 waren er bij de U18 wedstrijd vreemde krachten aan het werk. Tegenstander Menhir uit Sneek is de ongeslagen koploper en versloeg alle tegenstanders met ruime cijfers. Epeios U18 is de trotse nummer twee en dat bleek wel tijdens het eerste kwart. Met pure strijd, mooi aanvalsspel en een strakke verdediging wisten de Zuidlaarders een fantastisch eerste kwart op het veld te leggen: 16-18. Dit zeer goede eerste kwart kreeg in het tweede kwart nog een paar minuten vervolg maar toen was de koek even op. Een genadeloze 2-21 run van de jongens uit Sneek liet toch wel zien waarom Menhir uit Sneek de terechte koploper is. Zo kwam de ruststand op een geflatteerde 27-50.
Na rust wisten de Zuidlaarders de jongens uit Sneek in toom te houden. De kwartuitslagen bewijzen dat de teams redelijk gelijkwaardig waren na rust: 14-22 en 16-16. Het gat was te groot om nog te kunnen winnen dus werd de focus gelegd op het spelen van mooie aanvallen. Die zaten er zeker tussen: zo waren er een aantal flitsende fast-breaks van de Zuidlaarders te zien. Ondanks dat Epeios prima speelde, met uitzondering van de vijf minuten in het tweede kwart, wist Sneek de punten te pakken met een 57-88 eindstand. Hierdoor wordt het gat tussen de nummer 1 Sneek en 2 Epeios alleen maar groter.

Waar het ene jeugdteam van basketballvereniging Epeios uit Zuidlaren in een slechte wedstrijd wist te winnen van tegenstander Bedum Blues wist het andere jeugdteam in een hele goede wedstrijd niet te winnen van de jongens uit Sneek.